Αίτημα Αρσενίου στο Δ.Σ. της Θρακικής Θεατρικής Σκηνής για τη θέσπιση βραβείου «Τομ Χανκς»

Καλή σας μέρα, καλή χρονιά, χρόνια πολλά.Με την ιδιότητα του μέλους της Θρακικής Θεατρικής Σκηνής θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάποιες πεποιθήσεις μου.Αφορμή η πολιτογράφηση ως Έλληνα του Τομ Χανκς, του χαρισματικότερου στον επικοινωνιακό τομέα ηθοποιού του Χόλλυγουντ με τις αμέτρητες διακρίσεις.

Πρώτιστα φίλου της πατρίδας μας, αφού κάθε καλοκαίρι βρίσκεται για διακοπές με την εξ Ωραίου περιοχής καταγόμενη σύζυγό του Ρίτα Γουίλσον στην Αντίπαρο. Σκηνοθέτιδα από τις διασημότερες η σύζυγος.Πρόσφατα απέκτησαν και στην Πάτμο εξοχική μεγαλοπρεπή κατοικία.Όσο πιο απλά μπορώ σας παραθέτω μια σειρά από συλλογισμούς και αιτιάσεις.Πριν από δέκα μέρες 27/12/2019 με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο διάσημος ηθοποιός, πολιτογραφείται Έλληνας.Στο μεταίχμιο αλλαγής του χρόνου, η σύζυγός του κοινοποιεί στο διαδίκτυο τις ευχαριστίες αμφότερων.Η Ρίτα Γουίλσον επισκέφτηκε το Ωραίον το 2012. Μεταξύ άλλων διαφερόντων ο εντοπισμός οικοπέδου για τη δημιουργία θέρετρου.Η γενέτειρα με την ευρεία έννοια της σκηνοθέτιδας πρέπει τώρα να βγει μπροστά, με κάποια χειρονομία καλής πίστης.

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜ ΧΑΝΚΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΥΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ.Αν μάλιστα κάτι τέτοιο συμβεί από ανθρώπους που υπηρετούν το θέατρο, τόσο το καλύτερο. Ιδανική έκφραση.Γιατί τώρα έχει στα χέρια της χρυσή ευκαιρία η Θρακική Θεατρική Σκηνή και θα πρέπει να βγει μπροστά;Ο εκ των ιδρυτών του Συλλόγου Πάνος Παπαδόπουλος περιέσωσε και φυλάσσει σαν κόρη οφθαλμού την μηχανή προβολής κινηματογραφικών ταινιών του πρωτοπόρου Έλληνα κινηματογραφιστή ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΚΟΝΙΤΣΙΩΤΗ.Ο ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΚΟΝΙΤΣΙΩΤΗΣ ήταν ο πρώτος Έλληνας παραγωγός με την αμερικάνικη έννοια του όρου (producer).Γεννήθηκε στην ΞΑΝΘΗ το 1926 και ήταν παραγωγός ή συμπαραγωγός σε 32 ταινίες με μεγάλες διακρίσεις μέσα και έξω από την πατρίδα μας.Δένουμε όσα προαναφέρθηκαν, όλες τις συνιστώσες και νάσου η συνισταμένη.Βραβείο «ΤΟΜ ΧΑΝΚΣ» για τον κορυφαίο του θεάτρου ή του κινηματογράφου της πατρίδας μας εδώ στην ΞΑΝΘΗ.Κάπου εκεί στις γιορτές παλιάς πόλης, που θα εκτοξευτούν στα ουράνια.Η απονομή από τον ίδιο τον Τομ Χανκς.Για φέτος, πρώτη χρονιά, δεδομένου ότι στις 12 Μαρτίου έχουμε στην Αρχαία Ολυμπία την αφή της φλόγας για τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του ΤΟΚΥΟ η επιλογή της πρωθιέρειας ίσως, δίνει στην ΞΑΝΘΗ διαστημική δυναμική, επικοινωνιακά πολλαπλασιαστικά μεγαλύτερη του δορυφόρου του Δημοκρίτειου DUTH – Sat.Μέσα στους 2 μήνες που μεσολαβούν θα πρέπει να τρέξουν όλα.Θέσπιση βραβείου.Κοινοποίηση στον Τομ Χανκς.Κοινοποίηση επίσημα στην πρωθιέρεια στην Αρχαία Ολυμπία.Κοινοποίηση στα ΜΜΕ.Το 2016 παραμονή της αφής της φλόγας έμαθε όλος ο κόσμος κι ο ντουνιάς για την ΚΑΡΙΟΚΑ ΞΑΝΘΗΣ.Το 2020 σε δυο μόλις μήνες θα μάθουν για τον ΤΟΜ ΧΑΝΚΣ της ΞΑΝΘΗΣ.Τώρα τι θα είναι το βραβείο; Τίτλος τιμής. Ένα επίχρυσο μετάλλιο σε μέγεθος πιάτου με την προσωπογραφία του ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΚΟΝΙΤΣΙΩΤΗ από τη μια πλευρά και την κινηματογραφική του μηχανή από την άλλη, ας πούμε. Κάτι άλλο ίσως. Υπάρχουν ειδήμονες να προτείνουν.Σκηνοθέτιδα με καταγωγή από την ΞΑΝΘΗ έχουμε στο Χόλλυγουντ. Την ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ. Διαπρεπή, φορτωμένη τιμές και τίτλους πάμπολλους.Στο επικοινωνιακό μέρος όμως υστερεί.Ευκαιρία να συμπράξουν τώρα 3 Χολλυγουντιανοί με σημείο αναφοράς την ΞΑΝΘΗ.Τομ Χανκς – Αλεξάνδρα Λαζαρίδου – Ρίτα Γουίλσον.Σενάρια σε κάθε περίπτωση επί του προκειμένου δεν κάνουμε.Θα έρθουν μόνα τους.Η αρχή που θεωρείται ως η μισή επιτυχία μας ενδιαφέρει.Για να γίνει αυτή η αρχή, αιτούμαι από το Δ.Σ. της Θρακικής Θεατρικής Σκηνής τη θέσπιση βραβείου «ΤΟΜ ΧΑΝΚΣ».

Στέλιος  Αρσενίου

Πηγή: https://maxitisthrakis.blogspot.com