Super League: Με ήρωα τον Γκαραβέλη ο Βόλος απέδρασε νικητής από την Κρήτη

Ο Βόλος πήρε ανέλπιστη νίκη στο Ηράκλειο απέναντι στον ΟΦΗ, στο πρώτο παιχνίδι της Super League 1 για το 2020, με ήρωα για τον ομάδα της Μαγνησίας τον τερματοφύλακά της, και πρώην της Ξάνθης και του Πανθρακικού, Θανάση Γκαραβέλη.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η “χρυσή” αλλαγή τον Ζοάο, που μπήκε στο 74′ και “χτύπησε” πέντε λεπτά μετά. Αυτή ήταν η δεύτερη ήττα του ΟΦΗ στην έδρα του, μετά από εκείνη με τον ΠΑΟΚ.

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν αρκετές ευκαιρίες προς την εστία του Γκαραβέλη, ο οποίος όποτε χρειάστηκε, επενέβη σταθερά και κράτησε το μηδέν στο πρώτο 45λεπτο. Ετσι η ομάδα της Μαγνησίας πάγωσε το “Γεντί Κουλέ” στο 35′. Ο Ντεντάκης έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο αμαρκάριστος Λύρατζης άνοιξε το σκορ με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι.

Ο Γκαραβέλης απέκρουσε σωτήρια στο 45’+4′ το δυνατό σουτ του Τσιλιανίδη και ήταν ξεκάθαρα ο MVP του πρώτου ημιχρόνου. Στην επανάληψη ο ΟΦΗ ήταν υποχρεωμένος να βγει μπροστά για να φτάσει αρχικά στην ισοφάριση και αν μπορέσει και την ανατροπή. Αφού ο Γκαραβέλης σταμάτησε τον Τσιλιανίδη στο 57′, στο 58′ η εστία του παραβιάστηκε. Ο Νέιρα έκανε σουτ από το όριο της μεγάλης περιοχής, η μπάλα χτύπησε πάνω στον Τσοκάνη και ο Αργεντινός με νέο σουτ, μέσα από την περιοχή με το αριστερό, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στα λεπτά που ακολούθησαν η ομάδα του Ηρακλείου διατήρησε τον επιθετικό μονόλογο, έπεσε όμως πάνω σε έναν κίπερ που βρέθηκε σε καταπληκτικό βράδυ. Σεμέντο (67′), Φιγκεϊρέδο (71′) και Στάικος (75′) έχασαν πολύ σημαντικές ευκαιρίες για το 2-1. Στις δύο τελευταίες αναγκάστηκε να επέμβει ο Γκαραβέλης για να μη δεχτεί γκολ. Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη φορά που απείλησε στο δεύτερο ημίχρονο ο Βόλος ήταν στο 78′, όταν το σουτ του Λύρατζη κατέληξε κόρνερ. Από αυτό θα ερχόταν το σοκ για τον ΟΦΗ. Ο Ζοάο με φοβερή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι νίκησε τον Σωτηρίου και έγραψε το 1-2.

Έτσι, ο Βόλος έφυγε με ένα μεγάλο διπλό από την Κρήτη με ήρωα τον Γκαραβέλη και περιμένει την επόμενη αγωνιστική στη Θεσσαλία την Ξάνθη.