ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Λύγισε τον Αρίωνα η ΑΕ Κομοτηνής στο ντέρμπι κορυφής και τον έπιασε στην 1η θέση

Σπουδαία νίκη με 67-64 πήρε η ΑΕ Κομοτηνής στο ντέρμπι κορυφής με τον Αρίωνα Ξάνθης για το Πρωτάθλημα Ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και τον έπιασε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι κιτρινόμαυροι για τρία δεκάλεπτα ήταν σαρωτικοί, έχοντας όχι μόνο τα ηνία στο σκορ αλλά και την διαφορά σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Αρίωνα. Ωστόσο το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν αρκετά κακό, τόσο που έδωσε στους Ξανθιώτες την δυνατότητα να διεκδικήσουν το ροζ φύλλο αγώνα με αυτό να καταλήγει τελικώς στην ομάδα της Κομοτηνής με το οριακό 67-64.

Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από τον τραυματισμό του Αμπεριάδη, στο 29ο λεπτό, ο οποίος σε διεκδίκηση της μπάλας έπεσε άτσαλα στο παρκέ, σφαδάζοντας στον πόνο και «παγώνοντας» τους παρευρισκομένους στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης μας. Αυτό το γεγονός αφενός συσπείρωσε τους συμπαίχτες του, που ξεκίνησαν από εκείνο το σημείο  αντεπίθεση διαρκείας και αφετέρου μάλλον έκοψε τον ρυθμό στους γηπεδούχους.

Κομβικά στην αναμέτρηση αποδείχθηκαν δύο συνεχόμενα τρίποντα του Πάνου Παπαδόπουλου στα μέσα της τέταρτης περιόδου, δίνοντας σημαντικές ανάσες στην ομάδα της Κομοτηνής.

Διαιτητές: Ισιγώνης, Παρασίδης
Δεκάλεπτα: 16-12, 35-23 (ημίχρονο), 51-35, 67-64 (τελικό αποτέλεσμα)

ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Παπαδόπουλος Ν.): Κυμπάρης, Καραγιώργος 4 (1), Νικέλλης, Αθανασίου 3(1), Πασσαλίδης 4, Σαββίδης 10(3), Μπορμπίδης 6(2), Πλατνάρης 3(1), Τσαχιρίδης 2, Ζαπαντιώτης 9, Παπαδόπουλος 23(3), Κούγιας 3.
ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ (Θερμός I.) : Καρανικολίδης, Χριστοφορίδης, Αμοιράς 12(1), Ζαχαριάδης, Καλλίδης, Αμπεριάδης 5(1), Ιακωβίδης, Τσίτσος 14(3), Τουμπαρίδης, Μπουτσακτσή 15. Ρούμογλου 8, Αρβανιτίδης 9.