Επιβεβαιώνεται η επιστροφή «Τόρο» στον Ορφέα Ξάνθης για να «σώσει» την «παρτίδα του δεύτερου γύρου»

Ενα από τα αγαπημένα παιδιά του Μπάμπη Χατζημεστή, ο Θοδωρής Τορομανίδης, επιστρέφει στον Ορφέα Ξάνθης για να βοηθήσει την ομάδα από την οποία αναδείχθηκε στον δύσκολο αγώνα παραμονής στην Γ’ Εθνική.

Οι πληροφορίες που είχε γράψει από τις 28 Δεκεμβρίου το ThrakiSportS φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται καθώς με την έλευση του 2020 και το SportsAddict κάνει λόγο για ηχηρό come back του 26χρονου Ξανθιώτη χαφ στους κιτρινόμαυρους μετά απο απουσία 6 μηνών στην Κρήτη και παρά το γεγονός ότι είχε προτάσεις και απο τέσσερις ομάδες του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Ο Τορομανίδης που αγωνίστηκε το τελευταίο εξάμηνο με μεγάλη επιτυχία στον κρητικό όμιλο της Γ’ Εθνικής με την φανέλα του Πόρου, που ήταν η πρώτη του παρουσία σε ομάδα εκτός Θράκης, αποφάσισε να επιστρέψει στην Ξάνθη και να ενισχύσει την μεγάλη προσπάθεια του Ορφέα για την αποφυγή του υποβιβασμού αλλά και την διατήρηση των σκήπτρων στο Κύπελλο ΕΠΣ Ξάνθης.

Το βιογραφικό του “Τόρο” όπως είχε παρουσιαστεί κατά την μεταγραφή του στον Κρητικό σύλλογο:

Ο Θεόδωρος Τορομανίδης γεννήθηκε στις 6 Μαϊου 1993 στην Ξάνθη. Αγωνίζεται ως 8αρι κυρίως αλλά και ως αμυντικό χαφ. Πέρυσι ψηφίστηκε ως ο 4ος καλύτερος παίκτης της Γ’ Εθνικής για την πολύ καλή χρονιά που έκανε με τον Ορφέα Ξάνθης και παρ’ ότι έχασε 5-6 παιχνίδια (έσπασε τη μύτη του). Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο σε ηλικία 10 ετών από την Ακαδημία του Ορφέα Ξάνθης. Στα 16 με 17 του προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα του Ορφέα με τον οποίο έπαιξε στη Δ’ Εθνική. Την πρώτη χρονιά στη Δ’ Εθνική κατέκτησε την 3η θέση με τον Ορφέα και τη δεύτερη χρονιά πήρε τη 2η θέση σε ισοβαθμία με τον πρωταθλητή Εθνικό Γαζώρου. Λόγω των πολύ καλών του εμφανίσεων με τον Ορφέα στη Δ’ Εθνική μπήκε στο μικροσκόπιο της Ξάνθης η οποία τον απέκτησε και τον ενέταξε αρχικά στο Τμήμα Εκπαιδευομένων Ποδοσφαιριστών του συλλόγου σε ηλικία 18 ετών (είχε τελειώσει μόλις το σχολείο). Ένα χρόνο αργότερα, στα 19 του, έγινε επαγγελματίας, υπογράφοντας επαγγελματικό συμβόλαιο στην Ξάνθη. Ο ίδιος ήταν μέλος της πρώτης ομάδας της Ξάνθης για 1,5 χρόνο. Λόγω όμως του ελάχιστου χρόνου συμμετοχής που είχε (1 ματς-4 λεπτα με Πανιώνιο για το πρωτάθλημα) δόθηκε δανεικός για 6 μήνες από την Ξάνθη στο Σουφλί (Γ’ Εθνική), συνδυάζοντας μπάλα αλλά και παρακολουθώντας τη σχολή του (ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα το ποδόσφαιρο, γυμναστής, είναι ήδη κάτοχος του UEFA D’). Στη συνέχεια επέστρεψε στην Ξάνθη λύνοντας το συμβόλαιό του. Ακολούθησαν ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης (2 χρόνια, Γ’ Εθνική), διάστημα στο οποίο παράλληλα ολοκλήρωσε τη σχολή του. Μετά επέστρεψε στον Ορφέα Ξάνθης, έχοντας παράλληλα και τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Μάλιστα τα τελευταία 3 χρόνια είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στον Ορφέα, παίζοντας μαζί του στη Γ’ Εθνική