Αξίζει να βρίσκεται ο ΑΟΞ στην Α’ Εθνική; Απαντήσεις την Κυριακή από παίκτες, οπαδούς και… Πανόπουλο

Το πρωτάθλημα επαναρχίζει και η Ξάνθη την Κυριακή υποδέχεται την Λάρισα σε ένα ματς που αποκτά ξεχωριστό χαρακτήρα για τους γηπεδούχους. Για πολλούς και διάφορους λόγους.

Ο πρώτος είναι η αγωνιστική αστάθεια των τελευταίων εβδομάδων, που έχει οδηγήσει κάποιους να ανησυχούν ότι όπως συνέβη και πέρυσι, παρά το καλό ξεκίνημα και την πορεία Ευρώπης των πρώτων αγωνιστικών, ενδεχομένως τελικά ο ΑΟΞ να κληθεί δώσει μάχη για την… παραμονή του. Οι παίκτες περνούν μια περίοδο παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος, ο Κίκο Ραμίρεθ που αποθεωνόταν από άπαντες στην αρχή αποτελεί ήδη παρελθόν, ο Γιώργος Παράσχος ήρθε αλλά ήδη αμφισβητείται και το ρόστερ ενισχύεται με «ξαναζεσταμένο φαγητό», δηλαδή με παίκτες της περσινής φουρνιάς που κανείς φυσικά δεν αμφισβητεί την αξία τους αλλά αποδεικνύεται ότι κακώς δεν παρέμειναν στην ομάδα το καλοκαίρι.

Είναι σημαντικό αυτοί οι παίκτες να ξυπνήσουν από τον λήθαργο των τελευταίων εβδομάδων και να κάνουν μια καλή εμφάνιση. Ιδίως απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο, που στον πρώτο γύρο προσπάθησε να τους νικήσει εμφατικά και τελικά τους υποχρέωσε να επιστρέψουν από την Λάρισα στην Ξάνθη με ένα εμφατικό 3-0 στην πλάτη τους. Είναι σημαντικό αυτοί οι παίκτες να δείξουν πάνω από όλα ποδοσφαιρικό εγωισμό απέναντι σε μια ομάδα, ο πρόεδρος της οποίας λυσσαλέα το τελευταίο διάστημα επιτίθεται σε όλα τα επίπεδα και έφτασε μάλιστα την Πέμπτη να ισχυριστεί ότι «η Ξάνθη σώθηκε πέρυσι χάρη στους κλεμμένους βαθμούς απέναντι στη Λάρισα».

Όμως πέρα από τους παίκτες κρίνονται και άλλοι. Και πρώτος και καλύτερος ο κόσμος, οι ξανθιώτες οπαδοί, που όλο αυτό το διάστημα ξιφουλκούν εναντίον οποιουδήποτε γράφει κάτι εναντίον της ομάδας τους και κυρίως εναντίον του Αλέξη Κούγια. Καλά κάνουν βέβαια, αλλά ήρθε η ώρα να το αποδείξουν αυτό και με την παρουσία τους στο γήπεδο. Γιατί η κριτική εκ του καναπέως και μονο από το facebook είναι το πλέον εύκολο. Το θέμα είναι ότι όλος αυτός ο κόσμος οφείλει να δώσει το παρών και στην εξέδρα. Να εμφυχώσει τους παίκτες, να κάνει έδρα τα «ψυχρά» Πηγάδια, όσο πολικό και αν είναι την Κυριακή το ψύχος σε αυτά. Οταν έρχεται απέναντί σου η ομάδα που ευθέως θέλει να σε ρίξει στη Β’ Εθνική, κάνοντας και σχετική πρόσθετη παρέμβαση στην γνωστή υπόθεση που εκκρεμεί στην ΕΕΑ, οφείλεις ως οπαδός να είσαι εκεί, στο πλευρό της.

«Αν μετά από όσα έχουν γίνει με την Λάρισα και τον Κούγια τον τελευταίο ένα χρόνο με αποκορύφωμα το πιο πρόσφατο διάστημα δεν δεήσει ο κόσμος να πάει μαζικά στο γήπεδο, ίσως και πραγματικά να μην αξίζουμε να βρισκόμαστε στην Super League», έχει ακουστεί από το στόμα ανθρώπων κοντά στον ΑΟΞ θεωρώντας ότι θα πρέπει τουλάχιστον 2.000 άτομα να βρεθούν στο Xanthi FC Arena το απόγευμα της Κυριακής για να σπρώξουν τους παίκτες της ομάδας προς την επιστροφή στις νίκες και τα θετικά αποτελέσματα και να κλείσουν τα στόματα όσων αμφισβητούν την ομάδα.

Στόματα καλείται όμως να κλείσει και ο ίδιος ο Χρήστος Πανόπουλος. Η παρουσία του αγνοείται την φετινή σεζόν. Παρά τις φημες που υπήρχαν, δεν εμφανίστηκε σε κανένα από τα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της Ξάνθης, ώστε να δώσει το σύνθημα ότι πράγματι είναι «παρών». Και αυτό, παρόλο που είναι γνωστό ότι βρέθηκε για αρκετές μέρες στην Θράκη το προηγούμενο διάστημα. Τώρα που έρχεται την Κυριακή στο Xanthi FC Arena ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος δεν χάνει παιχνίδι της ομάδας του σε όποιο μήκος και πλάτος της χώρας και αν παίζει, δεν θα πρέπει να βρίσκεται και να του… στρώσει το χαλί της υποδοχής ο ίδιος ο Πανόπουλος; Ειδικά μετά από όσα έσουρε στον Πανόπουλο με την ανοιχτή επιστολή του ο Κούγιας;

Την Κυριακή καλούνται όλοι να δώσουν απαντήσεις. Παίκτες, προπονητικό τιμ, διοίκηση, ιδιοκτησία αλλά και ο φίλαθλος κόσμος. Είναι μια αλυσίδα που οφείλει να είναι ενωμένη σε αυτόν τον αγώνα, που δίνεται πλέον σε πολλά επίπεδα και όχι μόνον το αγωνιστικό. Αν ένας από τους κρίκους σπάσει σε αυτήν την κρίσιμη χρονική συγκυρία απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο, ίσως μετά και να μην είναι αρκετό η προσπάθεια των υπόλοιπων για να σωθεί η κατάσταση. Γιατί ακόμα και αν σώζεται, ενδεχομένως θα έχει δοθεί η αίσθηση στους άλλους κρίκους της αλυσίδας (ακόμα και σε ορισμένους εντός των τειχών) ότι… «δεν αξίζει» η προσπάθεια για να εξακολουθήσει να εκπροσωπεί ο ΑΟΞ ολόκληρη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ στα υψηλά σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.