Δύο ακόμη διεθνείς επιβραβεύσεις για το ΔΠΘ

Πρόκειται για το επιστημονικό έργο του καθηγητή του ΔΠΘ και προέδρου του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας Μ.Γ Βαρβούνη

Την κορυφαία ακαδημαϊκή διάκριση του Επίτιμου Διδάκτορα (Honorary Doctor of Humane Letters), συνοδευόμενη από το χρυσό μετάλλιο του ιδρύματος, απέμεινε  στις 30 Νοεμβρίου 2019 το Ακαδημαϊκό Συμβούλιο (Academic Board) του Catholic University of New Spain, που εδρεύει στο Μαϊάμι της Φλώριντα των ΗΠΑ,
στον Καθηγητή Λαογραφίας και Πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Μανόλη Γερ. Βαρβούνη.

Η απονομή του τίτλου, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, έγινε για την συμβολή του κ. Βαρβούνη στη μελέτη των μορφών της λαϊκής θρησκευτικότητας και των εκδηλώσεων της θρησκευτικής Λαογραφίας στον χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Επίσης, στις 10 Δεκεμβρίου 2019 ο κ. Βαρβούνης εξελέγη τακτικό μέλος (Socius Ordinarius) της European Academy of Sciences and Research του Αμβούργου, στην τάξη των «Humanities, Literature and Arts», σε επιβράβευση της συμβολής του στην μελέτη της ελληνικής και βαλκανικής άυλης λαϊκής πολιτισμικής κληρονομιάς. Η τελετή της επίσημης υποδοχής του θα γίνει τον Μάρτιο του 2020.

Πρόκειται για δύο ακόμη διεθνείς επιστημονικές διακρίσεις, που δείχνουν την απήχηση του έργου του τιμωμένου καθηγητή, και δι’ αυτού και του ερευνητικού έργου που επιτελείται τόσο στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας και Σχολή Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών, όσο και στο ΔΠΘ γενικότερα, και έξω από τα σύνορα της χώρας μας.

Πηγή: http://www.paratiritis-news.gr