Α2 Ανδρών: Μπορούσε τη νίκη αλλά πήρε τουλάχιστον βαθμό σωτηρίας ο Ερμογένης στον Άρη

Παρα την απουσία του Μπανιώτη και την ποιότητα του Άρη, ο Ερμογένης στάθηκε απολύτως σοβαρός και αν ήταν πιο αποτελεσματικός στα κρίσιμα σημεία θα έφευγε νικητής από την Μικρά, όπου τελικά ηττήθηκε με 3-2, παίρνοντας ένα πολύτιμο πόντο παραμονής.

Στο πρώτο σετ οι “κίτρινοι” μπήκαν πολύ δυνατά καθώς ήθελαν να επιβάλλουν τον δικό τους ρυθμό και να φτάσουν στην νίκη ευκολότερα, καταφέρνοντας έτσι να κατακτήσουν το σετ με 25-15.

Οι Ξανθιώτες αντέδρασαν δυναμικά στο δεύτερο σετ και έφεραν το σετ τα μέτρα τους και μετά από το 18-19, το σκορ άνοιξε σε 21-23 και το σετ κατέληξε στον Ερμογένη με 22-25.

Στο τρίτο σετ, ο κακός εαυτός του Ερμογένη μέχρι τα μέσα αυτού καθώς ο Άρης προηγήθηκε με 12-16. Οι κόκκινοι αντέδρασαν και με μπροστάρη τους Τερζόγλου και Σκαρλατίδη, πλησίασαν στο 23-20 αλλά δύο συνεχόμενοι πόντοι έδωσαν το προβάδισμα με 25-20 και 2-1 για τους γηπεδούχους.

Η Ξάνθη έβαλε στο 4ο σετ πάλι το καλό της προφίλ και με εξαιρετική εμφάνιση και ενώ κέρδιζε με 20-22 και με τον Άρη να ισοφαρίζει σε 23-23 κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 και 23-25.

Ο αγώνας πήγε στην ρώσικη ρουλέτα του 5ου σετ, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι – χέρι μέχρι το 11-10, όπου ο Άρης έκανε μικρό σερί για το 13-10 και έτσι κατέκτησε την νίκη με 3-2 και 15-11 στο τελευταίο σετ.

Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τους βαθμούς με τον Ερμογένη παρα την ήττα να παίρνει ένα σημαντικό βαθμό για την παραμονή έχοντας και 5 βαθμούς διαφορά από την ζώνη του υποβιβασμού.

ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Αγγελης): Αλεξάκης, Χριστόπουλος, Δημητριάδης, Τσολάκος, Κ, Μάντζιος, Τσαγγαλίδης, Μπερμπέρογλου (Λ)/ Αντωνιάδης (Λ)

ΕΡΜΟΓΕΝΗΣ ΞΑΝΘΗΣ (Παρασκευόπουλος): Μπανιώτης, Ανδρεάδης, Τερζόγλου, Άρμπυρος, Παυλίδης, Σκαρλατίδης, Χατζίδης (λ), Ματθαίος, Μετγιάζης