Συγχαρητήρια από την Θράκη μέχρι… τον Περσικό Κόλπο για την πρωταθλήτρια κόσμου Εθνική Νέων Πόλο

Η «χρυσή γενιά» της ελληνικής υδατοσφαίρισης ανέβηκε και πάλι στο θρόνο της ή για την ακρίβεια διατηρήθηκε σε αυτόν.

Η Εθνική Νέων Ανδρών κατέκτησε τον τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε στο Κουβέιτ, επικρατώντας 6-4 της Σερβίας στον μεγάλο τελικό που διεξήχθη το απόγευμα της Παρασκευής.

Χάρισε έτσι στην Ελλάδα το τέταρτό της χρυσό μετάλλιο σε επίπεδο υποδομών τα τελευταία 2,5 χρόνια, μετά το Παγκόσμιο Νέων του 2017, το Παγκόσμιο Εφήβων του 2018 και το Ευρωπαϊκό Νέων του 2018.

Στέλιος Δαλμάρας, Στάθης Καλογερόπουλος, Ζαννής Αλαφραγκής, Κώστας Γκιουβέτσης, Δημήτρης Νικολαΐδης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Κώστας Κάκαρης, Χάρης Ρομπόπουλος, Στάθης Παπαγεωργίου, Μιχάλης Δίπλαρος, Αριστείδης Χαλυβόπουλος, Άγγελος Γωνιωτάκης, Νίκος Μητράκης με προπονητές τους Τεό Λοράντο (πρώτος προπονητής) και Νίκο Καραμάνη (βοηθός προπονητή), φυσικοθεπαρευτή τον Κώστα Αποστολόπουλο και αρχηγό αποστολής τον Γιώργο Χριστοφοράτο έγραψαν με χρυσά γράμματα το όνομά τους στην ιστορία του ελληνικού, αλλά και του παγκόσμιου πόλο.

Οπως σημειώνει το euronews, o σημερινός τελικός ήταν ο 30ός (56ο μετάλλιο συνολικά) για την ελληνική υδατοσφαίριση, από το 1997 έως και φέτος στις κορυφαίες διοργανώσεις, με την Ελλάδα να πανηγυρίζει 15 χρυσά μετάλλια και να κατακτά άλλα 15 αργυρά, ενώ έχει ακόμη 25 χάλκινα σε 46 συνολικά μικρούς τελικούς.

Τα συγχαρητήριά του στην Εθνική Υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών, εξέφρασε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. «Στην κορυφή του κόσμου, ακόμα μια φορά, το ελληνικό πόλο! “Χρυσή” η γενιά των Νέων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Κουβέιτ, αδιαμφισβήτητοι κουρσάροι της πισίνας. Θερμά συγχαρητήρια, χίλια μπράβο, σε αθλητές, προπονητές, παράγοντες» αναφέρει ο υφυπουργός Αθλητισμού, σε ανάρτησή του στο twitter.

«Το μέλλον του ελληνικό πόλο είναι χρυσό!» επισημαίνει από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, επι χρόνια αρχηγός της Εθνικής Ανδρών. «Παγκόσμιοι πρωταθλητές οι νέοι μας στο πόλο μετά τη νίκη τους με 6-4 στον τελικό επί της Σερβίας. Μπράβο στα παιδιά και σε όλους τους συντελεστές της επιτυχίας που έκαναν τo καλύτερο Χριστουγεννιάτικο δώρο στον ελληνικό αθλητισμό!» καταλήγει ο ΓΓΑ στην ανάρτησή του.

Η επιτυχία των παιδιών δεν άφησε ασυγκίνητες και ομάδες από την Θράκη μας. Η πρώτη που έσπευσε να εκφράσει τα συγχαρητήριά της διαδικτυακά ήταν ο Άρης Αβάτου, που έγραψε στην σελίδα που διατηρεί στο facebook: «Συγχαίρουμε την Εθνική ομάδα Νέων της υδατοσφαίρισης για την κατάκτηση του παγκόσμιου πρωταθλήματος. Μας κάνετε υπερήφανους.».