Ανέστησε και νέο «πεθαμένο» ο ΑΟΞ! Δεν κέρδισε ούτε τον ουραγό Παναιτωλικό και ίσως κινδυνεύσει ακόμα και με υποβιβασμό!!!

Σε ένα κάκιστο ποιοτικά ματς στα Πηγάδια, Ξάνθη και Παναιτωλικός μοιράστηκαν από έναν βαθμό για την 15η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας 1 με την ομάδα της Θράκης για ακόμα μια φορά, όπως απέναντι στον Πανιώνιο, να μην καταφέρνει να κερδίσει τον ουραγό της βαθμολογίας.

Το χειρότερο όμως είναι ότι οι Ξανθιώτες προβλημάτισαν για ακόμα μια φορά με την εμφάνισή τους και εφόσον συνεχίσουν έτσι, η αλήθεια είναι ότι κόντρα στην μέχρι στιγμής λογική, δεν αποκλείεται να κινδυνεύσουν ακόμα και με αγωνιστικό υποβιβασμό – καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πέρα από έναν ολόκληρο δεύτερο γύρο εκκρεμούν και τα πλέι άουτ για όσους δεν καταταγούν στην πρώτη εξάδα, δηλαδή έχουμε μπροστά μας άλλους 15 αγώνες που μπορούν να φέρουν τα πάνω-κάτω (όπως άλλωστε και πέρυσι που στον πρώτο γύρο πήγαινε η ομάδα για Ευρώπη και στο τέλος πάλευε για την παραμονή, χωρίς τότε να υπάρχουν τα εξτρά ματς μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος).

Το παιχνίδι είχε πολύ αργό ρυθμό και αναμένεται να ξεχαστεί πολύ γρήγορα και από τις δύο ομάδες, καθώς αμφότερες ελάχιστα πράγματα θα ήθελαν να κρατήσουν από αυτό. Οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν χωρίς ιδέες στο παιχνίδι τους, παρουσιάζοντας κάκιστο θέαμα και στα δύο ημίχρονα, με τις φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες να είναι ελάχιστες.

Η Ξάνθη είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, αλλά δυσκολευόταν να διασπάσει την άμυνα του συγκεντρωμένου στο ανασταλτικό κομμάτι Παναιτωλικού, έχοντας μόλις δύο κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο και… καμία στο δεύτερο. Από την πλευρά του, ο Παναιτωλικός περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, με σαφή διάθεση να κρατήσει τους χώρους προς την εστία του Κνετ κλειστούς και προσπάθησε να βρει λύσεις με αντεπιθέσεις, χωρίς πάντως κάποιο αποτέλεσμα.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι χρειάστηκαν να περάσουν 40 ολόκληρα λεπτά για να σημειωθεί η πρώτη επικίνδυνη φάση του αγώνα. Ο Τερκί έβγαλε τη σέντρα από τη δεξιά πλευρά και ο Φοσέ με εντυπωσιακό βολ-πλανέ στην κίνηση επιχείρησε να πετύχει ένα από τα πιο όμορφα γκολ του φετινού πρωταθλήματος, με την μπάλα να περνάει δίπλα από την εστία του Κνετ.

Η Ξάνθη σαν να πήρε τα… πάνω της και τρία λεπτά αργότερα, στο 43’, απείλησε εκ νέου, με τον Καρασαλίδη να βγάζει τη σέντρα από την αριστερή πλευρά και τον Τζουρίτσκοβιτς να σουτάρει με το αριστερό στην κίνηση από θέση μέσα δεξιά, αναγκάζοντας τον Κνετ να πραγματοποιήσει εντυπωσιακή επέμβαση στην αριστερή του γωνία, κρατώντας το 0 παθητικό για την ομάδα του.

Αυτές ήταν οι μοναδικές πραγματικά επικίνδυνες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με το πρώτο ημίχρονο να μην αφήνει καμία από τις δύο ομάδες ευχαριστημένη. Ωστόσο, αν και η Ξάνθη προσπάθησε να αυξήσει την πίεση της στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας ως βασικό στόχο να πετύχει ένα γρήγορο γκολ που θα την απελευθέρωνε από το άγχος, δεν τα κατάφερε. Για την ακρίβεια, παρουσιάστηκε ακόμα χειρότερη στο δημιουργικό κομμάτι, με συνέπεια να μην καταφέρει να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη φάση μπροστά από την εστία του Κνετ.

Οι Αγρινιώτες φύλαξαν με ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα τα μετόπισθεν, πετυχαίνοντας το βασικό τους στόχο που ήταν να μη δεχτούν ένα τέρμα. Εν τέλει, το 0-0 αφήνει περισσότερο ικανοποιημένους τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι ανέβηκαν μόλις στους 5 βαθμούς, συνεχίζοντας το αρνητικό σερί που τους θέλει να μην κερδίζουν, αλλά τουλάχιστον έφυγαν χωρίς να ηττηθούν από μία έδρα ομάδας που έχει ως στόχο τα πλέι οφ.

Στον αντίποδα, η Ξάνθη απογοήτευσε για ακόμη ένα ματς στην έδρα της, χάνοντας πολύτιμο βαθμολογικό έδαφος. Οι Θρακιώτες έφτασαν τους 20 βαθμούς, πετώντας στα… σκουπίδια την ευκαιρία που είχαν να ανέβουν στην πέμπτη θέση της κατάταξης.

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Γιώργος Παράσχος): Άμπαντ, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Μαλεζάς, Καμαρά, Τερκί, Κοβάτσεβιτς (65’ Ντε Αμορίμ), Τζουρίτσκοβιτς, Στάρτζεον, Εντουάρντο (46’ Μπαριέντος), Φοσέ (79’ Ρενέλα)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κνετ, Παρράς (46’ Τσιγγάρας), Σανιά, Γιοβάνοβιτς, Μαρσιάλ, Λιάβας, Ταχάρ, Ντάλσιο (81’ Φυτόπουλος), Μιμίτο (70’ Ντουάρτε), Αριγίμπι, Ντίας