Με δύο εβδομάδες καθυστέρηση «ξύπνησαν» ο δήμαρχος και οι δημοτικές παρατάξεις της Ξάνθης για το θέμα του ΑΟΞ

Την Τρίτη συμπληρώνονται δύο εβδομάδες από την ημέρα που ξέσπασε το θέμα της «πολυϊδιοκτησίας» με την συντονισμένη επίθεση προς τον ΑΟ Ξάνθη από την ΠΑΕ Ολυμπιακός και τα μέσα ιδιοκτησίας του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Το ThrakiSportS από την πρώτη στιγμή, πέρα από την ειδησεογραφική καταγραφή των γεγονότων, ανέδειξε ότι το θέμα αποτελεί έναν πόλεμο βουβαλιών (Σαββίδη – Μαρινάκη) στον οποίο ωστόσο υπάρχει ο σοβαρός κίνδυνος να την πληρώσει ένα βατράχι (εν προκειμένω η Ξάνθη) και αναδεικνύοντας και την εθνική σημασία της παρουσίας του ΑΟΞ στην Super League, κάλεσε το πολιτικό προσωπικό της περιοχής να αναλάβει δράση, καθώς ήδη η πλευρά από Πειραιά μεριά έχει φροντίσει μέχρι και στην Βουλή να φέρει το θέμα.

Από την πλευρά του πολιτικού προσωπικού της περιοχής παρόλα αυτά υπήρξε για μεγάλο και παρατεταμένο χρονικό διάστημα από αφωνία ως… απάθεια για το θέμα (γεγονός που ωστόσο ίσως να οφείλεται και στην γενικότερη αφωνία της ΠΑΕ αυτήν την περίοδο). Μόλις αυτό το Σαββατοκύριακο εμφανίστηκαν δειλά κάποιες ανακοινώσεις δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ενώ την Δευτέρα παρέμβαση για το θέμα πραγματοποίηση και ο δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης – ωστόσο όχι και τόσο με δική του πρωτοβουλία, αφού ουσιαστικά ήταν η ΠΑΕ Ξάνθη που πήγε για να βραβεύσει τον MVP του αγώνα με την ΑΕΚ Κασά Καμαρά και ηταν κάτι σαν μονόδρομος για τον δήμαρχο υπό αυτές τις συνθήκες να πάρει θέση στο μείζον ζήτημα των ημερών.

Ο Μανώλης Τσέπελης «στη σύντομη αλλά περιεκτική ομιλία του αναφέρθηκε στην πολυετή και ταυτόχρονα πολυσχιδή προσφορά της ξανθιώτικης ομάδας στην τοπική κοινωνία, υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος Ξάνθης είναι δίπλα στις προσπάθειές της», αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου της ΠΑΕ.

Ο ίδιος μιλώντας εκτός κειμένου, ανέφερε: «Η ομάδα για εμάς, πέρα από οτιδήποτε άλλο ως πρόσωπα, είναι ό,τι καλύτερο έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια για την προβολή αυτου του τόπου. Είμαστε υπερήφανοι και για τον επιχειρηματία που τόσα χρόνια έχει δώσει την ζωή του για αυτήν την ομάδα και την διατηρεί σε ένα υψηλό επίπεδο στην Α’ Εθνική. Θέλω να τονίσω επίσης, μιας που μου δίνεται η ευκαιρία δημοσια, ότι τα κέντρα της Αθήνας ας είναι αρκετά προσεκτικά όσον αφορά το κομμάτι της ομάδας. Το δηλώνω δημόσια ως δήμαρχος: Αν κάνουν οποιοδήποτε λάθος εις βάρος μας, θα μας βρουν όλους απέναντι από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίου, που δεν θα πιστεύουν την αντίδρασή μας. Η ομάδα μας διατηρεί στην επικαιρότητα τον τόπο μας και σε υψηλό επίπεδο τον αθλητισμό και τον πολιτισμό μας. Στο κομμάτι αυτό είμαστε αμείλικτοι και για αυτό όλοι τους οφείλουν να είναι πολύ προσεκτικοί με την ομάδα αυτή».

Ο Σάββας Μελισσόπουλος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ξάνθη για όλους», ανέφερε από την πλευρά του με γραπτή του δήλωση:

«Τις τελευταίες μέρες η ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης μας και της Θράκης γενικότερα – ο αγαπημένος μας ΑΟΞ – βρίσκεται στο στόχαστρο αθλητικών κέντρων εξουσίας και ΜΜΕ για θέματα και προβλήματα που αφορούν ιδιοκτησιακά και επιχειρηματικά ζητήματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ως δημοτική παράταξη « ΞΑΝΘΗ για ΟΛΟΥΣ», ως ενεργοί πολίτες και ως φίλαθλοι, στεκόμαστε απόλυτα αλληλέγγυοι προς την ΟΜΑΔΑ της καρδιάς μας αλλά και τους αγνούς φιλάθλους της.
Δηλώνουμε δε, ότι έχοντας εμπιστοσύνη σε όλους τους θεσμούς και τα αρμόδια όργανα της πολιτείας μας θα υποστηρίξουμε με αυταπάρνηση την αγαπημένη μας ομάδα μέχρι τέλους, ανταποδίδοντας αυτό που και η ίδια έκανε για εμάς 30 χρόνια τώρα, ταξιδεύοντάς μας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και σε κάποιες της Ευρώπης, όντας πάντα ο καλύτερος πρεσβευτής της πόλης μας, της κοινωνίας μας και του πολιτισμού της.

Εκφράζουμε επίσης την αλληλεγγύη μας προς τον βασικό μεγαλομέτοχο της ομάδας κ. Πανόπουλο, ο οποίος στηρίζει με πάθος αυτήν την ομάδα για πάρα πολλά χρόνια, καθιερώνοντάς την στην πρώτη γραμμή της δυναμικότητας των ελληνικών ποδοσφαιρικών ομάδων.

Η δημοτική παράταξη «Ξάνθη για ΟΛΟΥΣ» με σοβαρότητα και υπευθυνότητα θα τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε νέο ζήτημα προκύψει, σε κάθε όμως περίπτωση θα σταθεί δίπλα στην ομάδα της καρδιά μας και θα προσφέρει σε αυτήν απλόχερα και ξεκάθαρα την αμέριστη συμπαράστασή της.

Είχε προηγηθεί η γραπτή επίσης δήλωση του Πασχάλη Λύρατζη, επικεφαλής της παράταξης «Νέα Ξάνθη»:

 “Κάτω τα χέρια από τον Α.Ο.Ξ. κύριοι , εκ των Αθηνών, την πιο υγιή ομάδα της Ελλάδος που δημιουργήθηκε από αγνούς ανθρώπους με αγάπη για το ποδόσφαιρο.
Σε μια ακριτική πόλη όπως την Ξάνθη αποτελεί το καμάρι μας, μέρος της καθημερινότητας μας , μία ομάδα που δεν χρωστάει πουθενά, που δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό με χρέη και οικονομικά σκάνδαλα . Δεν τις χαρίστηκαν ποτέ χρέη, οι πρόεδροι της απολαμβάνουν τον σεβασμό και την εκτίμηση των συμπατριωτών τους και όχι την ντροπή όπως συμβαίνει στις δικές σας ομάδες.
Μεγάλοι των Αθηνών, κάθε πρόεδρός σας και ένα σκάνδαλο, κάθε πρωτάθλημά σας και ένα βήμα πίσω για το πολύπαθο ποδόσφαιρό μας, που από βασιλιά των αθλημάτων το καταντήσατε σε τσίρκο των επιχειρηματικών σας συμφερόντων.
Κάτω τα χέρια από τον Πανόπουλο που επένδυσε σε μία άγνωστη πόλη γι αυτόν που την αγάπησε και προσέφερε πλούσιο κοινωνικό έργο.
Δεν χτυπάτε μία ομάδα, χτυπάτε μία ολόκληρη πόλη που δυστυχώς οι «εντιμότατοι άρχοντες» κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου.
Παίξτε αλλού τα επιχειρηματικά σας παιχνίδια γιατί η πόλη μπορεί τώρα να κοιμάται αλλά όταν ξυπνήσει θα γίνει μία γροθιά υπερασπίζοντας μία από τις πιο καθαρές ομάδες του Ελληνικού ποδοσφαίρου.
ΚΑΤΩ τα ΒΡΩΜΟΧΕΡΑ σας από τον Α.Ο.Ξ. μας».