«Χρειάζονται φράχτες και αποτρεπτικά μέσα στον Έβρο», λέει ο Ν. Παναγιωτόπουλος

Στα σχέδια της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό και στο τι υπάρχει στο τραπέζι της συζήτησης για την θωράκιση των ελληνικών συνόρων από τον Έβρο, αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Θα εκπονήσουμε σχέδιο για τον Έβρο. Ο στόχος είναι κατ’ αρχήν να ελεγχθεί ο Έβρος γιατί τα χερσαία σύνορα είναι πιο εύκολο να ελεγχθούν από τα θαλάσσια.

Τί χρειάζεται γι’ αυτό; Χρειάζεται περισσότερος στρατός και αστυνομία στα σύνορα, χρειάζονται καλύτερα μέσα επιτήρησης -ήδη έχουν υποβληθεί προτάσεις για αγορά εξοπλισμού- χρειάζονται και άλλα αποτρεπτικά μέσα όπως φράχτες, μέσα περιπολίας, ελικόπτερα, πλωτά μέσα, χρειάζονται και κλειστοί χώροι όπου θα μεταφέρονται όσοι έχουν μπει παράνομα στη χώρα».

«Δεν μπορεί να σηκώνει άλλο βάρος η Ελλάδα στο μεταναστευτικό» συμπλήρωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας προσθέτοντας ότι στην πρόσφατη συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγήπ Ερντογάν Ερντογάν η ελληνική πλευρά του επισήμανε ότι δεν υπήρξε εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν στην προηγούμενη συνάντηση στη Νέα Υόρκη με την Τουρκία να επιμένει «για τον παρά από την Ευρώπη».

Πηγή: https://www.xronos.gr