Φοβερές ατάκες Ξανθόπουλου: «Αδικούμε τους εαυτούς μας! Σίγουρη η παραμονή και το Κύπελλο, δεν θέλουμε γυρολόγους και εθνοφύλακες»

Αισιόδοξος για το μέλλον του Άρη Αβάτου εμφανίστηκε μετά την ισοπαλία με τον Αετό Ορφανού το περασμένο Σάββατο ο προπονητής της Ξανθιώτικης ομάδας Αλέκος Ξανθόπουλος.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, σχολιάζοντας την αναμέτρηση, ανέφερε: «Θα μπορούσαμε να καθαρίσουμε το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο αλλά πέσαμε σε έναν πολύ καλό τερματοφύλακα. Επίσης δεν είχαμε το καθαρό μυαλό να βάλουμε γκολ. Θεωρώ αμφισβητούμενο το τέρμα που δεχτήκαμε αλλά δεν θέλω να σταθώ σε αυτό. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Αετού μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, πήρε μέτρα στο γήπεδο, είχε κατοχή χωρίς να μας δημιουργεί προβλήματα. Εμείς είχαμε δυο τρειε ευκαιρίες αλλά είχαμε πάλι απέναντι μας έναν πολύ καλό τερματοφύλακα, στον οποίο δίνω πολλά συγχαρητήρια. Κάπως έτσι δίκαια ήρθε η ισοπαλία».

Σε σχέση με τους στόχους του Αρη Αβάτου σε σχέση και με αυτούς που είχε στο ξεκινημα του πρωταθλήματος, ο κοουτς της ξανθιωτικης ομάδας ανέφερε: «Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Είχαμε προβλήματα από την αρχή με το ρόστερ αλλά και την ατυχία τέσσερα άτομα να βρίσκονται στον στρατό και δύο τρεις αναπάντεχους τραυματισμούς που μας στέρησαν παίκτες από την ομάδα. Σιγά σιγά μαζευτήκαμε και συγκεντρώσαμε τους βαθμούς που έχουμε. Δεν φοβηθήκαμε ποτέ από το ξεκίνημα της προετοιμασίας. Η ομάδα θα σωθεί και μάλιστα με καλό ποδόσφαιρο, αυτός είναι ο σκοπός μας. Μειώσαμε το μπάτζετ γιατί δεν θέλουμε γυρολόγους και εθνοφύλακες. Τα λεφτά αυτά μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε αλλού. Πήραμε νέα παιδιά, προσπαθούμε να παίξουμε μπάλα και να αναδείξουμε νέα παιδιά που θα πάνε σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Αυτός είναι ο σκοπός μας, όπως και το να κατακτήσουμε το Κύπελλο ΕΠΣ Ξάνθης. Δεν φοβόμαστε για την ομάδα μας καθόλου. Την παραμονή μας την θεωρώ δεδομένη και σίγουρα θα πάρουμε και το Κύπελλο. Είμαστε μέσα στους στόχους μας, απλά κάποιες φορές αδικούμε τους εαυτούς μας και έχουμε χάσει εύκολους πέντε βαθμούς. Αν τους είχαμε πάρει θα ήμασταν άρχοντες, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα τους πάρουμε στον δεύτερο γύρο».

Σε ερώτημα τέλος αν με το τέλος του πρώτου γύρου, εκτιμά οτι η κατάταξη που υπάρχει αποκρυσταλλώνει και την πραγματική αξία των ομάδων και ό,τι πάνω κάτω έχουν κριθεί οι ομάδες της κορυφής αλλά και της ουράς, ο Αλέκος Ξανθόπουλος απάντησε: «Το πρωτάθλημα είναι αλλοπρόσαλλο. Οταν πηγαινει στον Πανδραμαϊκό το Παραλίμνι και τρώει τέσσερα γκολ, ποιος το περίμενε; Και ήρθε εδώ και δεν υπήρχε Παραλίμι. Είχαμε τον πρώτο με τον δεύτερο, πήγε ο Πανσερραϊκός στον Νέστο και έριξε πέντε γκολ. Τα πάντα είναι ανοιχτά, τίποτα δεν έχει κριθεί εκτός κατ’ εμέ από το πρωτάθλημα που πιστεύω ότι θα το κατακτήσει η ομάδα του Πανσερραϊκού».