Γ’ Εθνική: Ισοπαλία με παράπονα για το Άβατο κόντρα στον Αετό Ορφανού

Δεν κατάφερε να τριπλασιάσει τις νικες του στο γήπεδο του ΑΟΞ κόντρα στον Αετό Ορφανού, αν και το άξιζε, ο Άρης Αβάτου μενοντας ισόπαλος 1-1 – με τις δυο ομάδες να παραμενουν ισόβαθμες στην βαθμολογία μια αγωνιστική πριν το φινάλε του πρώτου γύρου.

Ο Αετός Ορφανού απείλησε πρωτος στον αγώνα στο 23′ αλλα το σουτ του Πανάγου έδιωξε σε κόρνερ ο Νομικός και μετά από εκτέλεση αυτού έγινε το 0-1 με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται ωστόσο για οφσαιντ. Συγκεκριμένα η μπαλα έφτασε στον Τσιλόγλου που από θέση οφσάιντ από πάσα του Παυλίδη σκοραρε ξεσησηκώνοντας τον πάγκο του Άρη που διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή Κακουλίδη.

Πολύ γρήγορα πάντως ήρθε η απάντηση, καθώς από κει και πέρα είχαμε μονόλογο των γηπεδούχων. Στο 28′ με τον «καυτό» Γκέκα που πέτυχε το έβδομο φετινό του τέρμα, ο Αρης Αβάτου ισοφαρισε σε 1-1 από σέντρα του Χατζηπαπά και πλασέ του Κοζανίτη επιθετικού.

Λίγο μετά στο 30′ από πάσα του Κρασώνη ο Σαρηγιαννίδης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κυφωνίδη που έδιωξε με τα πόδια, ενω στο 32′ παλι ο πορτιέρο του Αετού νίκησε τον μεσοεπιθετικό του Άρη. Τελευταία σπουδαια φάση για το Άβατο στο πρώτο ημίχρονο ήταν ένα σουτ του Γκεκα που πέρασε μόλις άουτ.

Στο δεύτερο μέρος δεν είχαμε σπουδαίες φασεις, αλλά στο τελευταίο πεντάλπτο είχαμε δυο στιγμές που θα μπορούσαν να φέρουν τη νίκη στους γηπεδούχους. Στο 85′ σε σουτ του Σαρηγιαννίδη μέσα απο την περιοχή έδιωξαν σε κόρνερ οι αμυντικοί του Ορφανού με τους γηπεδούχους να ζητούν χερι από τον Κακουλίδη αλλά μάλλον ορθά ο διαιτητής να ζητά να συνεχιστεί το παιχνίδι, ενώ ακριβώς στην εκπνοή έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει το τρίποντο η ομάδα της Ξάνθης με τον Χριστοφορίδη.

Το τελικο 1-1 για πολλούς είναι δίκαιο, αν πάντως αδικεί μια ομάδα αυτή είναι της Ξάνθης που πλέον έχει 16 βαθμούς, όσους και οι Καβαλιώτες. Την επόμενη εβδομάδα, τελευταία για τον πρώτο γύρο αλλά και για το 2019, το Άβατο ταξιδεύει στην Αλεξανδρούπολη σε ένα σημαντικό αγώνα κόντρα στους Εβρίτες, ενω το Οφρύνιο έχει ρεπο.

Διαιτητές του αγώνα ήταν οι Κακουλίδης, Δημητριάδης και Καρακασίδης της ΕΠΣ Θράκης, με τους γηπεδούχους να έχουν παράπονα απο την φάση του τέρματος του Αετού.

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ: Νομικός, Ψεμματάς, Μίλλερ, Λαφάρας Χατζηπαπάς, Χακάν Βελή, Τσάπαρης, Χριστοφορίδης, Σαρηγιαννίδης, Κρασώνης (77′ Ζωσιμίδης), Γκέκας

ΑΕΤΟΣ ΟΡΦΑΝΟΥ: Κυφωνίδης, Θεοδοσιάδης, Κάπατζης, Παυλίδης, Καραγιαννίδης, Ουζούνογλου (85′ Προβατίδης), Ελέζι, Πανάγου (65′ Βουζουλίδης), Αποστολίδης, Δουμάνης, Τσίλογλου (71′ Σαββατιανός)