Πάνω από 1.500 φιάλες από το ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ στο Νοσοκομείο Κομοτηνής μετά και τη νέα εθελοντική αιμοδοσία

Τις 1.800 φιάλες έφτασε να έχει δώσει το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, μετά και τη νέα εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στον αίθριο χώρο του ΤΕΦΑΑ.

Την διπλή δέσμευσή τους στον εθελοντισμό και την προσφορά ανανέωσαν οι φοιτητές και οι διδάσκοντες στο ΤΕΦΑΑ, οργανώνοντας και συμμετέχοντας στην 21η Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Για ακόμα μια χρονιά δεκάδες φοιτητές προσέφεραν αίμα και συμμετείχαν στις δράσεις της ημέρας, που είχαν αναλάβει οι 27 φοιτητές του 4ου έτους της Ειδικότητας Αθλητικού Τουρισμού και Αναψυχής του Τμήματος.

Αποδέκτης όλων των φιαλών που συγκεντρώθηκαν είναι, η τράπεζα αίματος του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, ενώ μαζί τους ήταν ξανά και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ροδόπης, «Δύναμη Ψυχής», ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας όσους επιθυμούν να γίνουν δότες μυελού των οστών.

Η συμμετοχή των φοιτητών, σε όλες τις εκφάνσεις της, και αυτή τη φορά ήταν σημαντική, τόνισε ο διδάσκων στο ΤΕΦΑΑ Κώστας Αστραπέλλος, ο οποίος θεωρεί πως αξίζει τον κόπο να γίνονται τέτοιες δράσεις, πόσο μάλλον όταν η χώρα μας είναι από τις λίγες που έχουν μεγάλη έλλειψη σε αίμα.

Αυτά τα 21 χρόνια που πραγματοποιείται η δράση, υπολογίζουν πως έχουν δωρίσει γύρω 1500 με 1800 φιάλες με αίμα, για αυτό και την υποστηρίζουν όσο γίνεται. Τούτο όχι τυχαία, καθώς όπως εξήγησε στην εφημεριδα “Παρατηρητής της Θράκης” ο κ. Αστραπέλλος: «Η επίμαχη εκδήλωση βοηθά τόσο τους φοιτητές να γνωρίσουν την αιμοδοσία και να συνεχίσουν να είναι αιμοδότες και στο μέλλον, όσο και τα μέλη της ειδικότητας να γνωρίσουν τον τρόπο με τον οποίο οργανώνεται μια τέτοια δράση».

Άλλωστε αυτοί ήταν που, υπό την καθοδήγηση τη δική του και του Γιώργου Κώστα, συστήθηκαν σε ομάδες για να έρθουν σε επαφή με το Νοσοκομείο, με τους υπόλοιπους φορείς που συνεργάζονται, αλλά και ασχολήθηκαν με την διαρρύθμιση του χώρου και την όλη οργάνωση της διαδικασίας, ώστε να κυλήσει ομαλά η όλη δράση.