Έρχεται εντός της ημέρας στην Ξάνθη ο Κασάδο, κινήσεις και για επιστροφή του Ματίας Κάστρο

Την προηγούμενη εβδομάδα, μέσα στον πυρετό για την διαδοχή του Κίκο Ραμίρεθ στον πάγκο της Ξάνθης, κυκλοφόρησε και η πληροφορία ότι η Ξάνθη κινείται για την επιστροφή του Χόρχε Κασάδο στην ομάδα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του aox1968, ο ισπανός αναμένεται εντός της Δευτέρας να αφιχθεί στην Ξάνθη. Μπορεί το καλοκαίρι οι συνομιλίες των δυο πλευρών να μην ευοδώθηκαν, όμως όπως φαίνεται για τον 30χρονο αριστερό μπακ και στόπερ και την διοίκηση του ΑΟΞ η «αγάπη άργησε έξι μήνες».

Ο γεννημένος στις 26 Ιουνίου του 1989 παίκτης αυτό το εξάμηνο έμεινε δίχως ομάδα. Μετά από μια εξαιρετική σεζόν με την Ξάνθη, όπου μαζί με τον Ζίβκοβιτς ήταν οι ακρογωνιαίοι λίθοι της ομάδας και με τον Κασάδο να παίζει στα 29 από τα 30 ματς της σεζόν και να χάνει μόνο το αδιάφορο τελευταίο, δεν κατάφερε να πάρει το καλό συμβόλαιο που ήλπιζε είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.

Με δεδομένο ότι έμεινε σε αγωνιστική απραξία, είναι λογικό ο Κασάδο να έριξε τις απαιτήσεις του, αλλά ενδεχομένως και η Ξάνθη του χτυπά ξανά την πόρτα ξέροντας την αξία που έχει για την ομάδα και τη βοήθεια που μπορεί να δώσει στην αριστερή πλευρά, όπου είναι αλήθεια ότι δεν διαθέτει πολλές λύσεις. Οι μεταγραφές επιτρέπονται από Γενάρη, όμως στην Ξάνθη εφόσον τον κλείσουν, θεωρούν σημαντικό να τον έχουν και όλον τον Δεκέμβρη στις προπονήσεις.

«Σπουδαία προσωπικότητα, αρχηγικός παίκτης με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, ταχύτητα στους χώρους με δυνατότητα να παίξει και μπακ και στόπερ, αποτελεί παίκτη που έρχεται για να μπει αμεσα στο ρόστερ», γράφει ο Χάρης Ευφραιμίδης, θυμίζοντας ότι στην Ξάνθη είχε 51 συμμετοχές για το πρωτάθλημα σε δυο χρόνια με δυο γκολ και πέντε ασίστ ενώ στο κύπελλο 5 συμμετοχές και ένα γκολ.

Η ίδια πηγή αναφέρει πάντως ότι ο Κασάδο ίσως να μην είναι ο μόνος λατίνος που θα επιστρέψει στην ομάδα την χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Κρούση φέρεται να έχει γίνει και στον Ματίας Κάστρο, που μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με την Ξάνθη βρέθηκε στην Ουρουγουάη για να φορέσει την φανέλα των Ουάντερερς.

Ο Κάστρο αποχώρησε από την Ξάνθη μετά από δυο χρόνια παρουσίας στην ομάδα της Θράκης, ωστόσο κυοφορείται η επιστροφή του 27χρονου επιθετικού για να τονώσει την μπροστινή γραμμή, που είναι γεγονός ότι πάσχει. Ετσι, παράλληλα με το ζήτημα του προπονητή, η Ξάνθη φαίνεται πως τρέχει και μεταγραφικά θέματα με την έλευση του Δεκεμβρίου…