Αλλαγή του καιρού! Ήρθε το κρύο και αναμένονται χιόνια στην Θράκη ακόμα και σε πεδινά τμήματα!

Από ότι φαίνεται θα μπεί για τα καλά ο χειμώνας και καιρικά στο σύνολο της βόρειας χώρας, και συγκεκριμένα στη Θράκη η οποία θα είναι αποδέκτης και του μεγαλύτερου κομματιού κρύου που θα δεχτεί η χώρα μας.

Αναλυτικότερα, από τη Τρίτη 3/12 στη Θράκη θα επικρατεί γενικά κρύο με τη θερμοκρασία να μην ανεβαίνει πάνω από τους 8-9 βαθμούς κελσίου. Λίγες βροχές προς τα βραδάκι θα σημειωθούν σε όλη τη θράκη από τα δυτικά με σταδιακή επιδείνωση προ τα ανατολικά.

Μάλιστα το κρύο θα ενισχύεται ακόμη περισσότερο το βράδυ της Τρίτης και προς το ξημέρωμα της Τετάρτης.
Την Τετάρτη θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στον Έβρο μέχρι και σε πεδινά τμήματα (Ορεστιαδα, Σουφλι) ενώ στην υπόλοιπη Θράκη χιονοπτώσεις θα σημειώνονται από τα 150-200 μέτρα και πάνω.
Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 3-5 βαθμούς ενώ η χαμηλότερη θα φτάσει και τους -2.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του γνωστού μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου, η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση τα επόμενα 24ωρα και ειδικότερα από το βράδυ της Τρίτης. Ο κ. Καλλιάνος αναφέρει ότι από την Τρίτη οπότε θα ξεκινήσει «παγωνιά» express για σχεδόν 30 ώρες, πριν η θερμοκρασία αρχίσει να παρουσιάζει εκ νέου ανοδική πορεία, καθώς θα εισέλθουν ψυχρές αέριες μάζες από τα Βαλκάνια στα βόρεια και θα χιονίσει στα ορεινά και σε αρκετά ημιορεινά της Μακεδονίας και Θράκης.

Ειδικά σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα χιονίσει ακόμη και σε χαμηλότερα υψόμετρα από αργά το βράδυ της Τρίτης και μέσα στη νύχτα προς την Τετάρτη.

Εκτιμάται ότι ειδικά των νομών Πιερίας, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης ίσως πρόσκαιρα έχουμε ακόμη και εκπλήξεις αν υπάρξει “συγχρονισμός” του υετού (βροχής – χιόνι) με την έλευση των ψυχρών αερίων μαζών.

Ίδια εικόνα αναμένεται και στους νομούς Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης και ίσως και Καβάλας, δηλαδή πιθανές ενδεχόμενες χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλότερα υψόμετρα από τα ημιορεινά (ενδεικτικά πάνω από τα 200-300 μέτρα)

Στην υπόλοιπη κεντρική και νότια Ελλάδα το κρύο θα γίνει αισθητό την Τετάρτη και θα συνοδεύεται από τοπικές βροχές και χιόνια που περιοριστούν μόνο στα ορεινά.

Οι άνεμοι από το βράδυ της Τρίτης θα ενισχυθούν πολύ στα βόρεια, θα ξυρίζει όπως λέμε και εν συνεχεία οι βοριάδες θα επηρεάσουν και τα υπόλοιπα τμήματα μέσα στην Τετάρτη. Η ένταση των βοριάδων στο Αιγαίο την Τετάρτη θα αγγίζει τα 7 μποφόρ και οι ανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο τα 7-8 μποφόρ αντίστοιχα.

Πηγή: https://www.evros-news.gr/