Super League: Από 3η ως… 7η είναι πιθανό να τερματίσει η Ξάνθη στον πρώτο γύρο! Όλα τα σενάρια…

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (7/12-8/12), θα πραγματοποιηθεί η 13η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος και παράλληλα θα ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος που αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για την συνέχεια, αφού όλα κρέμονται απο μια κλωστή.

Η Ξάνθη συγκατοικεί στην 3η θέση με 19 βαθμούς μαζί με τον ΟΦΗ και τυπικά είναι 4η στην κατάταξη λόγω της ήττας στο μεταξύ τους παιχνίδι. Χρειάζεται κατά συνέπεια οπωσδήποτε το θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ και παράλληλα την απώλεια βαθμών του ΟΦΗ στην Λαμία για να τερματίσει στην 3η θέση στο φινάλε του πρώτου γύρου.

Αντίθετα αν δεν τα καταφέρει στην δύσκολη έδρα των πρωταθλητών που αναμφισβήτητα αποτελούν το φαβορί της αναμέτρησης του Σαββάτου στις 18:00 το απόγευμα, καραδοκούν να την προσπεράσουν οι ΑΕΚ και ΑΕΛ με 18 βαθμούς, ο Άρης με 17 και ο Παναθηναϊκός με 16.

Το ενδιαφέρον είναι ότι καμία από τις ομάδες αυτές δεν παίζουν μεταξύ τους, κάτι που σημαίνει οτι θεωρητικά πάντα, με ήττα η Ξάνθη και νίκες του ΠΑΟ στον Βόλο, του Αρη στο Περιστέρι και της ΑΕΚ επί του Πανιωνίου, θα κινδυνεύσει να βρεθεί ακόμα και εκτός εξάδας.

Το θετικό είναι ότι στις ισοβαθμίες η Ξάνθη ξεπερνά τον Παναθηναϊκό χάρη στη νίκη της στο μεταξυ τους παιχνίδι. Παίζει όμως και το σενάριο τριπλής ή και τετραπλής ή ακόμα και πενταπλής ισοβαθμίας στους 19 βαθμούς με ΠΑΟ, ΟΦΗ, ΑΕΚ και ΑΕΛ.

Στις ισοβαθμίες η Ξάνθη υπερτερεί ΑΕΚ και Παναθηναϊκού, υστερεί όμως έναντι όλων των άλλων. Σε κάθε περίπτωση, η χειρότερη θέση στην οποία κινδυνεύει να βρεθεί την ερχόμενη Κυριακή είναι η 7η. Παίζει δηλαδή το ενδεχόμενο να βρεθεί εκτός 6άδας.

Φυσικά, ότι και αν συμβεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, με την 3η θέση της βαθμολογίας να απέχει μόλις 3 βαθμούς απο την 8η, προβλέπεται ένας συγκλονιστικός δεύτερος γύρος για την μάχη της εξάδας που οδηγεί στα play offs.