Τέλος ο Ραμίρεθ! Η επίσημη ανακοίνωση και τα πρώτα ονόματα για την αντικατάστασή του…

Η ΠΑΕ Ξάνθη νωρίς το πρωί της Δευτέρας ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας της με τον Κίκο Ραμίρεθ.

“Ο Α.Ο. ΞΑΝΘΗ Π.Α.Ε. ανακοινώνει το τέλος της συνεργασίας του με τον προπονητή Κίκο Ραμίρεθ. Τον ευχαριστούμε για την προσφορά του και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στη συνέχεια της προπονητικής του καριέρας”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Για το ματς με τον Ατρόμητο το πιο πιθανό είναι στον πάγκο να έχουμε υπηρεσιακό τεχνικό δίδυμο τον μέχρι πρότινος βοηθό του Γιώργο Κόλτση και τον γυμναστή της ομάδας Τάσο Σιδερίδη. Από το ύφος της ανακοίνωσης γίνεται αντιληπτό ότι αν και μιλάμε για απόλυση, προφανώς το διαζύγιο βγαίνει συναινετικά.

Από εκεί και πέρα, πέντε είναι τα ονόματα που έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες για την διαδοχή του Ραμίρεθ, η απόλυση ουσιαστικά του οποίου μόνο ως κεραυνός εν αιθρία δεν είναι μετά τα αποτελέσματα και τις εμφανίσεις των τελευταίων ημερών και παρά την δημόσια στήριξη προς το πρόσωπό του από τον Γιάννη Παπαδημητρίου μετά την ήττα από τον ΟΦΗ.

Το πρώτο όνομα που έχει ακουστεί είναι του Μαρίνου Ουζουνίδη, που όμως σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ThrakiSportS φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να επιστρέψει στην Ξάνθη καθώς και ο ίδιος έχει δηλώσει ότι προτιμά σε αυτήν την φάση της καριέρας του το εξωτερικό. Ωστόσο η Ξάνθη λόγω εντοπιότητας και οικογένειας, εφόσον του έκανε ικανοποιητική και σε οικονομικό επίπεδο πρόταση, θα μπορούσε να τον διεκδικήσει.

Τις τελευταίες ώρες δείχνει να έχει κερδίσει πολλούς πόντους το όνομα του πρώην τεχνικού του Ατρομήτου Νταμίρ Κάναντι, που είναι το τελευταίο που προστέθηκε στη λίστα και ίσως το μεγαλύτερο φαβορί αυτήν την ώρα. Φέρεται να έχει ήδη γίνει κρούση, καθώς σταθερή επιθυμία της διοίκησης είναι στον πάγκο να κάτσει ξένος τεχνικός, στο πρότυπο των τελευταίων ετων, αλλά ο οποίος θα ήταν ιδανικό να έχει γνώση της ελληνικής πραγματικότητας.

Εφόσον πάμε πάντως σε λύση από την εγχώρια αγορά, ήδη τρία άλλα ονόματα που έχουν ακουστεί τις τελευταιες ημέρες είναι του Σάββα Παντελίδη, για τον οποίο υπάρχει θετικό report για την δουλειά εδώ και καιρό στα Πηγάδια, πολύ πριν παει στον Αρη, αλλά και του Γιάννη Πετράκη που χαίρει επίσης πολύ μεγάλης εκτίμησης, μετά την πολυετή επιτυχημένη παρουσία του στον ΠΑΣ Γιάννινα. Αντίθετα, αυτό του πρώην ομοσπονδιακού Άγγελου Αναστασιάδη που επίσης έχει ακουστεί φέρεται να διακινείται από συγκεκριμένους κύκλους εκτός Ξάνθης και δεν επιβεβαιώνεται, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Εφόσον πάντως κριθεί ότι υπάρχει χρόνος, δεν αποκλείεται η Ξάνθη να μην βιαστεί να ανακοινώσει αντικαταστάτη του Ραμίρεθ, αν και προεργασία για αυτό το ενδεχόμενο γινόταν τις προηγούμενες δύο εβδομάδες. Το ζήτημα είναι ότι έρχεται ένας καυτός και αρκετά φορτωμένος σε αγώνες Δεκέμβριος και ο όποιος νέος τεχνικός, από την στιγμή που οι ιθύνοντες δεν επέλεξαν η αντικατάσταση να γίνει πριν δυο εβδομάδες που είχε διακοπή το πρωτάθλημα, θα πρέπει να εφαρμόσει τις πρακτικές του κατευθείαν σε αγώνες, χωρίς περιθώριο για πολλές προπονήσεις…