League Cup «Νίκος Σαμαράς»: Οι αποδόσεις των Θρακιωτών στους πρώτους ημιτελικούς

Πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης οι πρώτοι ημιτελικοί για τον θεσμό του League Cup, o οποίος είναι και αφιερωμένος στον δικό μας, αείμνηστο Νίκο Σαμαρά.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός πήραν προβάδισμα πρόκρισης, καθώς νίκησαν Φοίνικα Σύρου και ΠΑΟΚ αντίστοιχα και μάλιστα με καθαρές νίκες, δηλαδή νίκες που δίνουν τρίποντο. Αυτό σημαίνει ότι θέλουν δυο σετ στους επαναληπτικούς για να προκριθούν στον τελικό.

Παναθηναϊκός – Φοίνικας Σύρου 3-1 (25-22, 21-25, 25-21, 25-13): Σε έναν αγώνα με διακοπές….λόγω βροχής, καθώς το κλειστό του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι έσταζε από την οροφή λόγω της υψηλής βροχής, οι πράσινοι κέρδισαν τους νησιώτες με 3-1 και έχουν σαφές προβάδισμα πρόκρισης. Από πλευράς πρασίνων, η μόνη Θρακιώτικη παρουσία ήταν αυτή του Μούχλια, ο οποίος μπήκε για την υποδοχή με ένα ποσοστό 67%. Από την πλευρά του Φοίνικα, καθαρό Θρακιώτη δεν είχαμε αλλά για τους Συριανούς αγωνίστηκε ο Νίκος Χριστόφας, αγαπημένο παιδί σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη λόγω της παρουσίας του σε ΑΕΚ και Εθνικό, ο οποίος και είχε 3 πόντους με 2/2επιθέσεις και 1 μπλοκ.

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 3-0 (25-16, 25-21, 25-23): Μόνο ντέρμπι δεν μπορούσε να χαρακτηριστεί ο αγώνας ανάμεσα σε ΟΣΦΠ και ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι παρά τα πολλά τους λάθη κατάφεραν να πάρουν το πάνω χέρι στον αγώνα αλλά και στην σειρά με το μοναδικό σετ που έμοιασε με ντέρμπι να είναι το 3ο, το οποίο και κρίθηκε στην λεπτομέρεια. Νωθρές ήταν και οι Θρακιώτικες συμμετοχές, καθώς τόσο ο Ορεστιαδίτης λίμπερο του ΠΑΟΚ Δημήτρης Κωνσταντινίδης χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα από τον Κώστα Δεληκώστα όπως και ο Δημήτρης Ριζόπουλος του Ολυμπιακού, εκ των κορυφαίων του περσινού Εθνικού Αλεξανδρούπολης, που επίσης αγωνίστηκε ελάχιστα. Αντιθέτως δεν υπήρξε συμμετοχή από Ανδρέα Ανδρεάδη και Ραφαήλ Κουμεντάκη.