Σκάουτερς από μεγάλες ομάδες του εξωτερικού στο ΟΑΚΑ για τον Πέτρο Μάνταλο

Στη «βιτρίνα» της ΑΕΚ δεν κυκλοφορούν μονάχα οι Μπάρκας και Γαλανόπουλος. Μπορεί για τους δύο παίκτες και το…σουξέ τους στις αγορές του εξωτερικού να γίνεται ιδιαίτερος θόρυβος το τελευταίο διάστημα και να παίζουν πολλά σχετικά ρεπορτάζ στα ΜΜΕ, ωστόσο υπάρχει κι άλλος «κιτρινόμαυρος» υποψήφιος για μεταγραφικό deal εκτός συνόρων.

Το καλοκαίρι του 2018 και λίγο πριν από το φινάλε των μεταγραφών, η Γουέστ Μπρομ έφτασε στο κατώφλι της ΑΕΚ και κατέθεσε επίσημη προσφορά για την απόκτηση του Πέτρου Μάνταλου.Η πρόταση απορρίφθηκε από την Ένωση και τότε χάθηκε μία μεγάλη ευκαιρία για τον διεθνή θρακιώτη μεσοεπιθετικό να μετακομίσει στο Νησί και να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του εκτός Ελλάδας.

Στη ζωή όμως και στο ποδόσφαιρο υπάρχουν πάντα και οι δεύτερες ευκαιρίες. «Εσχάτως κι έπειτα και από την αλλαγή μανατζερικής στέγης, ο αρχηγός της ΑΕΚ έχει στρέψει τις κεραίες του προς τις αγορές του εξωτερικού», επισημαίνει ο Κώστας Πλιάτσικας στο sdna. «Διακριτικά, χωρίς να το φωνάζει και χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει πως δεν νιώθει καλά στην Ένωση, με την οποία έχει συμβόλαιο μέχρι του 2022. Κάθε άλλο μάλιστα. Και για αυτό το λόγο άλλωστε, δεν έχει κανένα θέμα να συνεχίσει στην ΑΕΚ, ακόμα κι αν δεν έρθει κάτι καλό από το εξωτερικό», προσθέτει το δημοσίευμα.

Ωστόσο το δέλεαρ της μεταγραφής σε ένα κλαμπ εκτός Ελλάδας, παίζει…μπάλα στο μυαλό του. Μία πρόταση που θα έκανε χαρούμενη τόσο την ΑΕΚ (καλύπτοντας τα «θέλω» της) όσο και τον ίδιο, θα ήταν το ιδανικό σενάριο. Ωστόσο, «μέχρι στιγμής δεν υφίσταται κάτι επίσημο, ή έστω κάποια προσέγγιση προς τον ίδιο ή την ΑΕΚ αλλά το σίγουρο πάντως είναι πως ο Μάνταλος παρακολουθείται αυτή την περίοδο από συλλόγους του εξωτερικού και γίνεται scouting report για λογαριασμό του», επισημαίνει το sdna.

Αποκαλύπτει μάλιστα ότι αυτό γίνεται όχι μόνο στα παιχνίδια της Ένωσης, αλλά και της Εθνικής ομάδας με τελευταίο αυτό με αντίπαλο την Φινλανδία το βράδυ της Δευτέρας (18/11) στο ΟΑΚΑ. «Στην Καλογρέζα υπήρχαν σκάουτερ που πήραν γεύση από τον Μάνταλο», με τον διεθνή άσο της ΑΕΚ να σημειώνει το ένα από τα δύο γκολ στη νίκη (2-1) της «γαλανόλευκης» στο…pre game της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. «Κι αυτές οι αποστολές στη χώρα μας για λογαριασμό του, θα πυκνώνουν όσο πλησιάζουμε προς τον Γενάρη. Ας το θυμόμαστε αυτό για τον «βιτρινάτο» Μάνταλο», καταλήγει το δημοσίευμα.