Κύπελλο στο ομαδικό και 11 μετάλλια για τους αθλητές του ΟΕΓΑ στο διεθνές τουρνουά του Μπλαγκόεβγκραντ

Με ένα κύπελλο, 11 μετάλλια και τεράστια χαμόγελα επέστρεψαν από το Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας τα αγόρια του ΟΕΓΑ.

Εκεί διεξήχθη από 15 ως 17 Νοεμβρίου το 16ο διεθνές τουρνουά συλλόγων ενόργανης γυμναστικής Lyubcho Solachky. Συμμετείχαν συνολικά 118 αθλητές από 5 διαφορετικές χώρες (Βουλγαρία, Ελλάδα, Ιταλία, Βόρεια Μακεδονία και Σιγκαπούρη). Από την πλευρά του ΟΕΓΑ που ήταν η μοναδική ομάδα από την Θράκη έλαβαν μέρος 10 αθλητές και στις τέσσερις κατηγορίες επιτυγχάνοντας σημαντικές διακρίσεις.

Στην κατηγορία 1 τα αγόρια του ΟΕΓΑ κατέλαβαν την 1η θέση και κατέκτησαν το κύπελλο στο ομαδικό. Σε ατομικό επίπεδο ο Μιχάλης Μπαμπλής κατέλαβε την 1η θέση στους κρίκους (χρυσό μετάλλιο), 2η θέση στο άλμα (αργυρό μετάλλιο), 2η θέση στο μονόζυγο (αργυρό μετάλλιο), 3η θέση στο δίζυγο (χάλκινο μετάλλιο) και 4η θέση στο σύνθετο ατομικό.

Ο Νικόλαος Τριανταφυλλίδης κατέκτησε την 1η θέση στο άλμα (χρυσό μετάλλιο), 1η θέση στο δίζυγο (χρυσο μετάλλιο), 1η θέση στο μονόζυγο (χρυσό μετάλλιο), 2η θέση στο σύνθετο ατομικό (αργυρό μετάλλιο), 3η θέση στους κρίκους (χάλκινο μετάλλιο), 6η θέση στον ιππο και 7η θέση στο έδαφος.

Ο Συμεών Καραξάνης κατέλαβε την 4η θέση στον ιππο και την 8η θέση στους κρίκους, ενώ ήταν 3ος αναπληρωματικός στους τελικούς οργάνων της κατηγορίας 1.

Στην Κατηγορία 2 ο Παναγιώτης Τουρτούρας κατέλαβε την 16η θέση στο σύνθετο ατομικό, την 11η θέση στο άλμα και ηταν 3ος αναπληρωματικός στους τελικούς οργάνων. Ο Ευστάθιος Κορωνίδης αναδείχθηκε 20ος στο σύνθετο ατομικό και ο Παναγιώτης Παρθένος 17ος στο σύνθετο ατομικό ενώ πήρε την 7η θέση στο άλμα.

Στην Κατηγορία ο Νικόλαος Κοσόγλου πήρε την 8η θέση στους τελικούς οργάνων στο άλμα ενώ ο Δημήτριος Μπαχτσεβανης την 7η θέση στο άλμα.

Τέλος, στην Κατηγορία ο Άγγελος Καραξάνης κατέκτησε την 3η θέση στο μονόζυγο (χάλκινο μετάλλιο), την 4η θέση στο σύνθετο ατομικό, την 4η θέση στο άλμα, την 5η θέση στον ιππο με λαβές, την 5η θέση στους κρίκους, την 6η θέση στο δίζυγο και την 7η θέση στο έδαφος.