Κλείδωσε η πρώτη θρακιώτικη παρουσία στους Ολυμπιακούς του Τόκυο χάρη στον Παυλο Καγιαλή

Ο Παύλος Καγιαλής έγινε το Σάββατο και τυπικά η πρώτη δεδομένη θρακιώτικη παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο καταγόμενος από την πλευρά του πατέρα του από την Ξάνθη ιστιοπλόος, αν και ο ίδιος δεν διατηρεί σχέσεις με την περιοχή της Θράκης, αναδείχθηκε μαζί με το «ταίρι» του Τάκη Μάντη, πρωταθλητής Ελλάδος για 11η σερί χρονιά.

Η κατάκτηση του τίτλου στην χώρα, που μάλλον ήταν τυπική διαδικασία, κλειδώνει ωστόσο και τη συμμετοχή του στην κορυφαία διοργάνωση της τετραετίας. Μάντης και Καγιαλής είχαν εξασφαλίσει για την Ελλάδα την ολυμπιακή πρόκριση στα 470 αλλά με έντονες παρασκηνιακές κινήσεις, είχε διευκρινιστεί ότι αυτό δεν σήμαινε αυτόματη συμμετοχή στην διοργάνωση καθώς θα έπρεπε να περάσουν και από εσωτερικό αγώνα αξιολόγησης στην Ελλάδα για να δηλωθεί το ονοματεπώνυμό τους στο εισιτήριο που αυτοί εξασφάλισαν.

Υπενθυμίζεται ότι οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο είχαν κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο και τότε το ThrakiSportS ανακάλυψε την άγνωστη θρακιώτικη ρίζα του Καγιαλή. Τότε το δίδυμο είχε καταφέρει να ταξιδέψει στο Ρίο και να προετοιμαστεί για αυτήν την τεράστια επιτυχία χάρη και στην ζορηγία του ξανθιώτη επιχειρηματία και τότε ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Άρης Νίκου Λάσκαρη, ο οποίος ωστόσο τους τελευταίους μήνες η αλήθεια είναι ότι έχει εξαφανιστεί εντελώς από το προσκήνιο.

«Πρωταθλητές Ελλάδος για 11 συνεχόμενα χρόνια!!! Συναισθήματα μοναδικά τα οποία μένουν για πάντα χαραγμένα στις καρδιές μας!
Ενα τεράστιο ευχαριστώ πηγαίνει στους φίλους μας και στις οικογένειες μας που είναι το στήριγμα και η δύναμη μας! ☺️🙏🏼☺️🙏🏼☺️ Και φυσικά τον προπονητή μας και τους αγαπητούς μας χορηγούς που με την πολύτιμη βοήθεια τους σκαρφαλώνουμε όλο και πιο κοντά στον στόχο μας”. 🙏🏼🇬🇷🙏🏼🇬🇷🙏🏼
», έγραψαν το βράδυ του Σαββάτου Μάντης και Καγιαλής, ανακοινώνοντας στους φίλους στους τα ευχάριστα νέα.