Τι είπαν για τον Τσιλιγγίρη οι «μέντορές» του Παναγιώτης Καμαράκης, Γιώργος Λυρώνης και ο συμπαίκτης του Λούκας Σάσα

Ο πρώην τεχνικός διευθυντής του Ορφέα Ξάνθης Παναγιώτης Καμαράκης, ο πρώην προπονητής του Ηροδότου Γιώργος Λυρώνης και ο χαφ του Αρη Λούκας Σάσα μίλησαν στο metropolis για τον νεαρό τερματοφύλακα του Αρη Τόλη Τσιλιγγίρη.

Πολλή δουλειά έχει ρίξει ο Απόστολος Τσιλιγγίρης σύμφωνα με όσα είπε o Παναγιώτης Καμαράκης. Αναλυτικά όσα είπε:

«Ημουν και παλιός παίκτης της Ξάνθης, αλλά ημουν τεχνικός διευθυντής στον Ορφέα και είχα ποντάρει ότι θα πετύχει. Είναι δικαίωση τώρα για μένα. Έχει δουλέψει πολύ το παιδί. Τον είχα στείλει στον Παπαματθαιάκη να τον δει στα Τρία Πέντε Πηγάδια. Μάλιστα, τον πήρε στον Ηρόδοτο όχι για την Κ20, αλλά για την πρώτη ομάδα. Από τα καλύτερα παιδιά που έχω γνωρίσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η οικογένεια πολύ καλή. Παιδί με αρχές. Δέχεται πολλά πράγματα. Είμαστε σε επικοινωνία συνεχώς. Του είπα να πατάει στο υπόγειο και όχι στο ισόγειο. Του είπα ότι θα ξαναζήσει τέτοιες στιγμές όπως την περασμένη Κυριακή. Αρκεί, να είναι προσγειωμένος και να δουλεύει σκληρά».

Ο Λούκας Σάσα μιλώντας στο συνδρομητικό κανάλι εξέφρασε τη σιγουριά του ότι ο Απόστολος Τσιλιγγίρης θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Αναλυτικά όσα είπε: «Δεν χρειάστηκε να πω εγώ κάτι περισσότερο, μια και ο τρόπος με τον οποίο τον υποδέχθηκε ο κόσμος ήταν αρκετός. Απλά του έριξα ένα βλέμμα, θέλοντας να του δώσω ψυχική δύναμη και ενέργεια. Είναι ένα παιδί που δουλεύει στις προπονήσεις σκληρά, οπότε το έχει, μπορεί να ανταποκριθεί και νομίζω θα είναι έτοιμος στο παιχνίδι με την ΑΕΚ».

Ένα παιδί που το διακρίνουν η σοβαρότητα και η δουλειά είναι ο Απόστολος Τσιλιγγίρης σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Λυρώνης. Ο πρωην προπονητής στον Ηρόδοτο του νεαρού πορτιέρο υποστήριξε ότι είχε ένα παιδί απέναντι του που δεν μπορούσε να μην του δώσει την ευκαιρία καθώς ήταν σοβαρός, δούλευε σκληρά και έδειχνε ότι μπορεί να διαχειριστεί τις καταστάσεις. Επιπλέον, τόνισε ότι ο Άρης βρήκε τερματοφύλακα για τα επόμενα χρόνια. Αναλυτικά όσα είπε:

«Είναι ένα παιδί που τον διακρίνει η σοβαρότητα και η δουλειά, στοιχεία που είναι το άλφα για ένα παιδί που θέλει να γίνει τερματοφύλακας. Δεν παίζει μεγάλο ρόλο η μόρφωση του αλλά και η οικογένεια. Ο Άρης βρήκε για τα επόμενα χρόνια τερματοφύλακα. Είναι ήρεμος, διαβάζει το παιχνίδι και έχει το μυαλό να διαχειριστεί καταστάσεις. Είδατε και χθες την ηρεμία που διαχειριζόταν τις φάσεις».

Την απόφαση να βάλει έναν 18χρονο πορτιέρο: «Καθόλου εύκολη αλλά όταν έχεις απέναντι σου έναν τέτοιο παιδί του δίνεις την ευκαιρία. Είναι όλο το μέλλον μπροστά του»

Εάν έχουν μιλήσει: «Ναι. Είναι πολύ ευχαριστημένος καθώς έκανε ένα βήμα. Θέλει και μια διαχείριση για το πως θα διαχειριστεί τη δημοσιότητα αλλά αυτό είναι το ατού του καθώς ξέρει να το κάνει και εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου».