Υπερήφανη η οικογένεια Τσιλιγγίρη «καμαρώνει» αλλά και ευχαριστεί όσους πίστεψαν στον «μικρό Τόλη»

Το ντεμπούτο του στην Super League με την φανέλα του Άρη πραγματοποίησε ο νεαρός Ξανθιώτης τερματοφύλακας του Άρη Τόλης Τσιλιγγίρης και τα τελευταία 24ωρα είναι το προσωπο των ημερών στην Θεσσαλονίκη και στην οικογένεια του Άρη.

Το γεγονός ότι ο 19χρονος (γεννημένος στις 6 Σεπτεμβρίου 2000) τερματοφύλακας έκανε το ντεμπούτο του στην μεγάλη κατηγορία έστω για ένα πεντάλεπτο και θα καθίσει στα γκολποστ του Άρη ως βασικός στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, αφού ο Αυστριακος Έμαν αποβλήθηκε και ο Ισπανος Κουεστα είναι ακόμα τραυματίας, μονοπωλεί το ενδιαφέρον των κιτρινόμαυρων μέσων αλλά και των φιλάθλων του Άρη που αγωνιούν εαν ο μικρός θα καταφερει να σταθεί σε ένα τοσο σημαντικό αγώνα.

Ήδη έδειξε θετικά δείγματα με μια εντυπωσιακή απόκρουση στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, ωστόσο αρκετοί είναι εκείνοι που του δείχνουν εμπράκτως πόσο τον πιστεύουν. Χαρακτηριστικά παραδείγματα ο έμπειρος προπονητής του στους τερματοφύλακες του Αρη Αλέκος Ράντος που εισηγήθηκε και την απόκτησή του, αλλά και ο Αγγελος Χαριστεας που τον αγκάλιασε μετα τον αγώνα και του είπε: “Ετσι ξαφνικα ξεκίνησα κι εγώ”. Κυρίως όμως, αυτή που ποτέ δεν έπαψε να πιστεύει στις ικανότητες του ναρού πορτιέρε είναι η οικογένειά του.

Ο Τσιλιγγίρης είναι Θεσαλονικιός κατά το ημισυ αφού η μητέρα του Χρυσούλα, νοσηλεύτρια στο επάγγελμα, κατάγεται από την πόλη ενώ ο Ξανθιώτης πατέρας του Δημοσθένης διατηρεί κρεοπωλείο στην πόλη της Ξάνθης. Συχνά, ακόμα και φέτος, έχει μαζί του στο μαγαζί τον νεαρό Απόστολο που μέσα σε 15 μήνες βρέθηκε από τον Ορφέα Ξάνθης στον Ηρόδοτο στην Football League και πλέον στα σαλόνια με τον Αρη.

Το ThrakiSportS συνομίλησε με την ταπεινή οικογένεια του Τόλη, η οποία είναι αρκετά προσγειωμένη όπως και ο γιος τους αλλά και εξαιρετικά υπερήφανη για τον μικρό. Μάλιστα, μέσα στο νέκταρ της δημοσιότητας την οποία και δεν επιζητούν, δεν παραλείπουν να ευχαριστήσουν όλους αυτούς που βοήθησαν τον Τόλη, όπως τον προπονητή Παναγιώτη Καμαράκη που δούλεψε μαζί του στον Ορφέα και τον σύστησε στον πρώην συμπαίκτη του και πρώην παίκτη Πανθρακικού και Ξάνθης Μανώλη Παπαματθαιάκη, ο οποίος ήταν προπονητής στον Ηρόδοτο και κράτησε τον μικρό στην προετοιμασία των Κρητικών στα 3-5 Πηγάδια Ναουσας.

Ακομη, η οικογένεια Τσιλιγγίρη ευχαριστεί τους προπονητές Γιώργο Λυρωνη, Αρμαντο Φουτσινι και Λευτέρη Κορνάρο που είχε ο Τόλης στον Ηρόδοτο, αλλα και τον έμπειρο συμπαίκτη του Αλέξη Κασμερίδη, που τον βοηθησε απίστευτα την περσινή σεζόν. Μαζί με τους γονείς καμαρώνει ασφαλώς και ο αδερφός του Γιώργος Τσιλιγγιρης όπως και ο ξαδερφος, επίσης Γιώργος που αγωνίζεται στις ακαδημίες του ΑΟΞ και στην Κ19. Όπως άλλωστε φαίνεται και στην φωτογραφία, η οικογένεια Τσιλιγγίρη παραμένει απλή και είναι εξαιρετικά δεμένη…