Δικαίωση ετών για Καλαρά και Ταξιλδάρη! Έριξαν το «τείχος» της συμμετοχής στον Μαραθώνιο της Αθήνας

Επί πολλά χρόνια, εννιά για την ακρίβεια, ο Κομοτηναίος παραολυμπιονίκης Άλεξ Ταξιλδάρης και ο επίσης παραολυμπιονίκης και αθλητής του Ηρόδικου Μάκης Καλαράς είχαν ξεκινήσει έναν αγώνα για να πετύχουν κάποια στιγμή να αγωνιστούν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, στην κλασική διαδρομή.

Όλα αυτά τα χρόνια δεν τους επιτρεπόταν η συμμετοχή, για λόγους ασφαλείας όπως είχαν επισημάνει οι διοργανωτές. Φαίνεται ωστόσο ότι αυτοί οι λόγοι εξέλειπαν και έτσι αυτήν την Κυριακή, για πρώτη φορά, θα υπάρχει αυτή η δυνατότητα συμμετοχής στον Μαραθώνιο της Αθήνας ατόμων με αναπηρία ώστε να τρέξει αυτόνομα με το αμαξίδιο χειρήλατό του.

Την ευκαιρία σε πρώτη φάση ανακοίνωσε ότι θα την εκμεταλλευθεί ο Μάκης Καλαράς, που θα λάβει μέρος στον αγώνα, όπως ανακοίνωσε στα social media. «Ρίξαμε ένα τείχος», έγραψε ο ίδιος και δεν παρέλειψε να θυμίσει ότι αυτόν τον αγώνα τον ξεκίνησε μαζί με τον καλό του φίλο Άλεξ Ταξιλδάρη. Γράφει ο Καλαράς:

Επιτέλους Την Κυριακή θα είμαι στην εκκινηση του κλασσικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Μετά από 9 χρονια παρουσίας σε πολλούς αγώνες σε όλη την Ελλάδα, ήρθε η στιγμή να συμμετέχει ένα άτομο με αναπηρια ΑΥΤΟΝΟΜΑ με το αμαξίδιο/ χειρήλατο του στο κλασσικό μαραθώνιο στα 42 χιλιόμετρα.
Αυτή η εκκίνηση θα συμβολίζει τις ίσες ευκαιρίες σε όλους μας χώρις διαχωρισμούς και την ελπίδα οτι άκομα περισσότεροι άνθρωποι με αναπηρία θα βγουν…. θα κυκλοφορήσουν!!! Για όσους δεν γνωρίζουν ολα αυτά τα χρόνια τα άτομα με αναπηρία μπορούσαν να συμμετέχουν στο κλασσικο μαραθώνιο με το καθημερινό τους αμαξίδιο και μόνο αν είχαν σύνοδο που θα τρέχει μαζί τους!
Φέτος λοιπόν Έγινε η αλλαγή τα ατομα με αναπηρία που ειναι αυτόνομα μπορούν να τρέξουν μόνοι τους με το αμαξίδιο/χειρήλατο τους (το αθλητικό τους αμαξίδιο)
Ευχαριστω την ομάδα του ΣΕΓΑΣ που πήρε την απόφαση να το αλλαξει!
Θα χαρώ πολύ να είστε φέτος εκεί και να το γιορτάσουμε όλοι μαζι!!!
Αυτή την προσπάθεια την ξεκινήσαμε με τον καλό μου φίλο παραολυμπιονίκη @alex_taxildaris… ρίξαμε ένα τειχος…