ΕΠΣ Θράκης: Διαψεύδει οποιαδήποτε είδους «τουρκική» ενίσχυση ο Κομψάτος Πολυάνθου

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες στο θρακιώτικο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο το δημοσίευμα του ThrakiSportS αναφορικά με τις μειονοτικές ομάδες που φέρονται να έχουν φανερά λάβει αθλητικό υλικό από κρατική τουρκική υπηρεσία.

Ο Κομψάτος Πολυάνθου είναι μια από τις ομάδες που αναφέρονται αλλά οι άνθρωποί του επικοινώνησαν με το ThrakiSportS και δήλωσαν ρητά ότι ουδέποτε έλαβαν τέτοια βοήθεια. Μάλιστα, μελετώντας τις δύο πηγές στις οποίες έχει βασιστεί το άρθρο του ThrakiSportS, την ανακοίνωση στα τουρκικά της λεγόμενης «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» και την ελληνική της μετάφραση από την ιστοσελίδα «tourkikanea», επισημαίνουν στο ThrakiSportS ότι υπάρχει λάθος στη μετάφραση.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν, από την τουρκική ανακοίνωση προκύπτει ότι το μοναδικό χωριό που αναφέρεται από τον Δήμο Ιάσμου ότι έλαβε αυτήν την υποστήριξη δεν είναι ο Πολύανθος αλλά οι Ασώματοι του παλιού Δήμου Σώστη, οπότε κατά συνέπεια, το θέμα δεν αφορά τον Κομψάτο Πολυάνθου αλλά την ομάδα Ένωση Ασωμάτων. Επιπλέον, τονίζεται ότι και με βάση τις φωτογραφίες που δημοσιεύονται, φαίνονται στην κεντρική που συνοδεύει το επίμαχο άρθρο του ThrakiSportS ότι είναι άνθρωποι της Ενωσης Ασωμάτων αυτοί που παραλαμβάνουν το αθλητικό υλικό.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις σχετικές αποκαλύψεις, έξι ομάδες των Δήμων Ιάσμου, Αρριανών και Εχίνου που αγωνίζονται στα τοπικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα των ΕΠΣ Θράκης και Ξάνθης φέρονται να έλαβαν βοήθεια από επίσημη κρατική τουρκική υπηρεσία (αρμόδια για τους… αποδήμους της Τουρκίας) με την συνδρομή του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, μετά από αιτήματα των τριών δημάρχων και την παρέμβαση του μη αναγνωρισμένου από την ελληνική δικαιοσύνη εδώ και μερικά χρόνια «Ενωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής».