Το «τελευταίο αντίο» στον Περικλή Βασιλάκη και η περσινή επιθετική ανακοίνωση της Ξάνθης

Το τελευταίο αντίο στον Περικλή Βασιλάκη είπαν το πρωί της Παρασκευής συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι του καθηγητή διαιτησίας, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Πέμπτης, σε ηλικία 64 ετών, νικημένος από τον καρκίνο. 

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στο Νεοχώρι Πρέβεζας και εκεί ήταν, μέσα σε κλίμα βαθιάς οδύνης, πλήθος κόσμου. Ανάμεσά τους, ο βουλευτής του νομού Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του αθλητισμού, φορέων και συλλόγων της Πρέβεζας, πρώην βουλευτές και παλιοί συνάδελφοι του εκλιπόντος.

Ανάμεσα στα συλλυπητήρια μηνύματα ήταν και αυτό του  βετεράνού διαιτητή Φίλιππου Ντόβα απο τη Βόνιτσα, ο οποίος δημοσιοποίησε και φωτογραφία από αγώνα της Δόξας Δράμας με την Ξάνθη στα μέσα της δεκαετίας του ’90, στον οποίο ο Περικλης Βασιλάκης ήταν διαιτητής με επόπτης (δεξιά) τον Ντόβα.

«Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη προς την οικογένεια και τους οικείους του 64χρονου πρώην διεθνή διαιτητή και συναδέλφου Περικλή Βασιλάκη, για τον ξαφνικό χαμό του. Ήταν πιστός εργάτης του αθλήματος επι δεκαετίες και υπηρέτησε με τιμιότητα την ελληνική διαιτησία. Η οικογένεια της Ελληνικής Διαιτησίας είναι φτωχότερη από την απώλεια ενός ακόμη τα τελευταία χρόνια, μέλους της. Καλό παράδεισο Περικλή», έγραψε ο Ντόβας.

Για τον τζέντλεμαν της ελληνικής διαιτησίας κάνουν λόγο σε συλλυπητήρια μηνύματά τους παράγοντες του ποδοσφαίρου. Οι περισσότερες ομάδες πάντως δεν έβγαλαν ανακοινώσεις, ούτε η ΠΑΕ Ξάνθη που στο όχι μακρινό παρελθόν είχε εκδώσει μάλιστα σκληρή ανακοίνωση σε βάρος του εκλιπόντος. Από τις συνήθεις τότε ανακοινώσεις του Πανόπουλου που ενδεχομένως σήμερα να μετανιώνει για την έντασή της, ειδικά αφότου έγινε γνωστό ότι εκείνη την εποχή ο Περικλής Βασιλάκης ήδη είχε ξεκινήσει να δίνει τη μάχη του με την «κακιά ασθένεια».