«Δέος και ανατριχίλα όταν έβγαλα την ελληνική σημαία τερματίζοντας στον Μαραθώνιο της Πόλης»

Στον 41ο Μαραθώνιο Κωνσταντινούπολης, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή, συμμετείχε ο Κομοτηναίος αθλητής Γιάννης Τοροσιάν, ανάμεσα σε χιλιάδες παρουσίες από όλο τον κόσμο και μάλιστα όπως έγραψε την Δευτέρα το ThrakiSportS, τερμάτισε πρώτος από τους συνολικά 60 Έλληνες που συμμετείχαν.

Ο Γιάννης μίλησε στο ThrakiSportS για την υπερηφάνεια που ένιωσε καθώς τερμάτιζε την δύσκολη και κοπιαστική διαδρομή με την γαλανόλευκη στα χέρια. Συγκεκριμένα είπε: «Μακάρι να μπορούσα να δείξω το δέος και την ανατριχίλα που ένιωσα την στιγμή που έβγαλα την ελληνική σημαία. Ευτυχώς ο αγώνας πήγε όπως τον είχαμε σχεδιάσει με τον προπονητή μου Νικόλαο Σιδερίδη».

«Αυτός ο ιστορικός και γεμάτος αναμνήσεις μαραθώνιος, μεταξύ δυο ηπείρων, έλαβε τέλος αφήνοντας σε εμένα την πιο γλυκιά ανάμνηση, αυτήν της επίτευξης του στόχου ύστερα από μια δύσκολη προετοιμασία υπό δύσκολες συνθήκες», πρόσθεσε ο Τοροσιάν ευχαριστώντας όλον τον κόσμο που επικοινώνησε μαζί τους για να τον συγχαρεί αλλά και τους ανθρώπους που σταθερά βρίσκονται δίπλα του.

Σε ερώτηση για την εμπόλεμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ουσιαστικά αυτό το διάστημα η Τουρκία και το γεγονός ότι αυτό δεν τον εμπόδισε να πάρει μέρος στον αγώνα, δήλωσε: «Δεν ένιωσα φόβο ούτε για μια στιγμή, ούτε για την συμμετοχή μου, αλλά ούτε για το γεγονός ότι σήκωσα την ελληνική σημαία ψηλά. Η αλήθεια είναι πως η κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη δεν μοιάζει πως υπάρχει πόλεμος».

Με την απόφασή του να συμμετάσχει στην Κωνσταντινούπολη, ουσιαστικά απέκλεισε το ενδεχόμενο να αγωνιστεί φέτος στην κλασική διαδρομή του μαραθωνίου της Αθήνας, την προσεχή Κυριακή. Ο ίδιος εξηγεί το γιατί: «Επέλεξα διαφορετικό προορισμό φέτος από την Αθήνα γιατί ήθελα καινούργιες προκλήσεις και καινούργια μέρη! Επίσης, η ημερομηνία της Κωνσταντινούπολης μας βόλευε ως προς το τάιμινγκ, μετά το πέρας της προετοιμασίας μου».

Τέλος, σε ερώτηση που για το τι περιμένει στο μέλλον, ο Γιάννης Τοροσιάν απαντά: «Τώρα κεφάλι κάτω, λίγες μέρες ξεκούραση και προετοιμασία ξανά για τον επόμενο Μαραθώνιο».