Μία από τις μόλις 10 νόμιμες λέσχες φιλάθλων της χώρας οι XanthiFans και άλλη μία οι Γαλάζιοι Αργοναύτες! Δεν έχουν καμία ΟΣΦΠ και ΠΑΟΚ…

Μια ανακοίνωση του υφυπουργείου Αθλητισμού για το αθλητικό νομοσχέδιο καταγράφει από σπόντα μια ενδιαφέρουσα είδηση σε σχέση με τους επίσημους συνδέσμους οπαδών των ομάδων.

Όπως προκύπει, μόλις δέκα τέτοιοι σύνδεσμοι σε όλη τη χώρα πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις και ανάμεσα σε αυτούς είναι οι XanthiFans και οι Γαλάζιοι Αργοναύτες της Καβάλας.

Επίσης καταγράφονται η Original 21 της ΑΕΚ, ο Super 3 του Αρη αλλά και Λέσχες Φίλων του Παναθηναϊκού, του Αρη, του ΟΦΗ, του Πανιωνίου και της Νίκης Βόλου αλλά δεν υπάρχει καμία αναφορά σε οποιονδήποτε σύνδεσμο ομάδων όπως ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ.

Αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΓΓΑ:

«Απέστειλε επείγουσα επιστολή προς την ΕΠΟ, ώστε να ενημερωθούν άμεσα οι ΠΑΕ και τα ερασιτεχνικά σωματεία ότι υπάρχει προθεσμία ενός μηνός από σήμερα, προκειμένου οι όποιες Λέσχες Φιλάθλων τους δεν έχουν ακόμα συμμορφωθεί με την κείμενη νομοθεσία, να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τη νομιμοποίηση της λειτουργίας τους.

Σημειώνεται ότι στο Μητρώο Λεσχών Φιλάθλων, που τηρεί η ΓΓΑ, βεβαίωση νόμιμης λειτουργίας έχουν οι εξής δέκα (10):

– Πανελλαδική Λέσχη Φιλάθλων Παναθηναϊκού

– Σύνδεσμος Οπαδών και Φιλάθλων ΑΕΚ – Γνήσια Θύρα 21 1975 (Original 21 – 1982)

– Λέσχη Φίλων ΠΑΕ Α.Ο. SKODA XANTHI – XANTHI FANS

– Λέσχη Φιλάθλων ΠΑΟ Λεωφόρου – Ερυθρού- Νέου Ψυχικού – Ελληνορώσων

– Λέσχη Φιλάθλων του ΑΟ Καβάλας – Γαλάζιοι Αργοναύτες

– Λέσχη Φίλων Αιγάλεω – Θύρα 12

– Πανελλήνια Λέσχη Φίλων ΟΦΗ – Κρήτες 4 2003 Θεόδωρος Παπαδόπουλος

– Λέσχη Φίλων Αθλητικού Συλλόγου Άρη Θεσσαλονίκης

– Λέσχη Φίλων Νίκης Βόλου – Blue Club Π. Ντοκούζης 1985 – Θύρα 3

– Λέσχη Φίλων Πανιωνίου».

Η ανακοίνωση της ΓΓΑ ήλθε ως προϊόν της πρωτοβουλίας που πήρε ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης “εξ αφορμής των τελευταίων περιστατικών βίας και ενισχυτικά ως προς τη δέσμη μέτρων που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου «Κύρωση της Σύμβασης Magglingen/Macolin σχετικά με τη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων, επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις», για το οποίο ολοκληρώθηκε η διαβούλευση και αναμένεται η εισαγωγή του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.