League Cup «Νίκος Σαμαράς» χωρίς ομάδα από τον Έβρο! ΔΕΝ δήλωσε συμμετοχή ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης ΔΕΝ δήλωσε συμμετοχή στον θεσμό του Λιγκ Καπ που φέρει το όνομα του μεγάλου Νίκου Σαμαρά. Η ομάδα του Έβρου έλαβε συνειδητά αυτήν την απόφαση αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αποσύρεται και από το πρωτάθλημα.

Η πρώτη φάση της διοργάνωσης, αυτή των ομίλων, πρόκειται να διεξαχθεί το ερχόμενο Παρασκευοσαββατοκύριακο. Ο Βόρειος Όμιλος του Λιγκ Καπ με την συμμετοχή του ΠΑΟΚ, του Ηρακλή και της Ελπίδας Αμπελοκήπων έχει αποφασιστεί να διεξαχθεί στην έδρα της τελευταίας το προσεχές τριήμερο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThrakiSportS, το ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης που ακόμα δεν έχει εξασφαλίσει αδειοδότηση για το νέο πρωτάθλημα από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, έλαβε την απόφαση να μην δηλώσει συμμετοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η προθεσμία για δηλώσεις συμμετοχής έχει ήδη λήξει.

Όπως διευκρινίζουν από τον Έβρο, από την στιγμή που δεν υπάρχουν κυρώσεις για τη μη συμμετοχή στο Λιγκ Καπ, αποφασίστηκε να μην μπει η ομάδα του Εθνικού σε εξτρά ταλαιπωρία και να πάει να αγωνιστεί σε μια διοργάνωση που δεν έχει κάποιο ουσιαστικό αντίκρυσμα.

Κυρίως, αποφασίστηκε να εξοικονομηθούν τα όποια έξοδα θα γίνονταν για τη μετακίνηση, την διανυκτέρευση και την σίτιση των παικτών ώστε να πληρωθούν κάποια από τα παλαιότερα χρέη της ομάδας και να τηρηθουν οι διακανονισμοί που τρέχουν. Η μη συμμετοχή ωστόσο στο Λιγκ Καπ δεν σημαίνει ότι αποσύρεται ο Εθνικός από το πρωτάθλημα.

Αντίθετα, από το ΤΑΑ Εθνικός δηλώνουν ότι η ομάδα προετοιμάζεται κανονικά για το πρωτάθλημα, η έναρξη του οποίου έχει προσδιοριστεί για τις 2 Νοεμβρίου. Θεωρούν μάλιστα αναιτιολόγητο το γεγονός ότι δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα αδειοδότηση από την ΕΕΑ παρόλο που διαθέτουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα και είτε έχουν εξοφληθεί είτε εηυπηρετούνται κανονικά οι διακανονισμοί που έχουν γίνει σε τελεσίδικες αποφάσεις.