Τίμησε η Ξάνθη τον «ήρωα» Λοχία Πεζικού και παίκτη του Κουτσού που έσωσε τη ζωή κρεμασμένου από το μπαλκόνι συμπολίτη

Σε μια ξεχωριστή βράβευση προχώρησε η ΠΑΕ Ξάνθη στο περιθώριο του αγώνα με τον Άρη, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.

Ο Γιώργος Μπερμπέρογλου, μέλος του Δ.Σ. της ομάδας βράβευσε τον Λοχία ΕΠΟΠ Πεζικού Χρήστο Γκιαουράκη για την πράξη αυτοθυσίας στην οποία πρόσφατα προχώρησε, ο οποίος τυγχάνει άνθρωπος του ποδοσφαίρου καθότι από τα βασικά στελέχη στο ρόστερ του Παύλου Μελά Κουτσού.

Πρόκειται για τον στρατιωτικό που με αυταπάρνηση πριν περίπου δυο μήνες κατάφερε να σώσει συμπολίτη που ήταν κρεμασμένος στο μπαλκόνι του από απροσεξία και καλούσε σε βοήθεια, αν και με τον τρόπο αυτόν διακινδύνευσε τη δική του ζωή.

Άφησε τα παιδιά του σε παρακείμενο κατάστημα υπολογιστών, πέρασε απέναντι, έσπασε την πόρτα της εισόδου της πολυκατοικίας και την πόρτα της οικίας και άρπαξε από τα χέρια τον συμπολίτη. Στη συνέχεια συνέδραμαν και άλλοι δύο περαστικοί για να τον ανεβάσουν στο μπαλκόνι.

Όμως δεν τελείωσε εκεί το επεισόδιο μιας και χρειάστηκε ο ίδιος Λοχίας να κάνει και ΚΑΡΠΑ στον συμπολίτη μας μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο και να τον παραλάβει. Ετσι ο «Γκιαουρ», όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του και οι συμπαίκτες του στον Παύλο Μελά Κουτσού, κατάφερε να σώσει την ζωή του συμπολίτη μας.

Χάρη στο γεγονός ότι το περιστατικό καταγράφηκε από κάμερα, το βίντεο έγινε viral και η είδηση φιλοξενήθηκε από τα κορυφαία μέσα ενημέρωσης της χώρας. Εξαιτίας μάλιστα της έκτασης που πήρε το θέμα, ο Χρήστος Γκιαουράκης κλήθηκε για να βραβευθεί από το Δ’ Σώμα Στρατού αλλά και τον ίδιο τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, ωστόσο η ΠΑΕ Ξάνθη φρόντισε να εκφράσει και αυτή με τον τρόπο της το «ευχαριστώ» για αυτήν την πράξη που έσωσε την ζωή ενός συμπολίτη.