Στο ίδιο έργο θεατές! Ξανά ήττα με 1-0 από τον Άρη και «ξενέρωμα» για τον κόσμο της Ξάνθης

Μπορεί περίπου 2.000 φίλαθλοί της να γέμισαν τα Πηγάδια, σε αναμέτρηση για την οποία δεν εκδόθηκαν μεμονωμένα εισιτήρια, δημιουργώντας όμορφη ατμόσφαιρα, ωστόσο έφυγαν μάλλον με σκυμμένο το κεφάλι με την εμφάνιση της ομάδας του και κυρίως με το αποτέλεσμα.

Αν και είχε κάποιες ευκαιρίες, τελικά έχασε μάλλον δίκαια (όπως παραδέχθηκε ουσιαστικά και ο προπονητής της Κίκο Ραμίρεθ) με 1-0 από τον Άρη με ένα πέναλτι – γκολ από τα αποδυτήρια, στο ξεκίνημα της αναμέτρησης.

Ο Άρης έφυγε έτσι με μια σπουδαία νίκη και με το ίδιο σκορ σε μια συγκυρία που θύμισε πολύ την αντίστοιχη επικράτησή του στα Πηγάδια στις 31 του περασμένου Γενάρη, όταν και πάλι ο Αρης ερχόταν με την πλάτη στον τοίχο και τον Σάββα Παντελίδη υπατμόν και τελικά έφευγε νικητής και ξεκινούσε από το σημείο εκείνο μια πορεία Ευρώπης, σε αντίθεση με την Ξάνθη που ενώ χτύπαγε Ευρώπη μέχρι εκείνο το σημείο, τελικά κατάντησε να δίνει μάχη για την παραμονή.

Οι «κιτρινόμαυροι» κερδίζοντας πέναλτι μόλις στο 2′ όταν Ιντέγε έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, και ανατραπηκε από τον Αμπάντ, με τον Γκάμα να νικα τον Ισπανό πορτιεροτων γηπεδούχων που έπεσε σωστά στη δεξιά του γωνία, αλλά δεν απέτρεψε το τέρμα.

Στο 17’ απείλησε πρώτη φορά ο ΑΟΞ με τον Ντε Αμορίμ που εκανε ωράια προσπάθεια με τον Εμαν να διώχνει σε κόρνερ, ενω ο Λισγάρας στο 30’ από μακρινή απόσταση σουταρε δυνατά αλλα η μπαλα πέρασε αουτ. Η μοναδική ουσιαστικά καλή φάση για την ομάδα του Ραμίρεθ σε όλο τον αγώνα έγινε στο 44’, με τον Στάρτζεον να κάνει σεντρα σουτκαι τον Ντε Αμορίμ να μην προλαβαίνει με προβολή την μπάλα, που έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Εμαν. Η Ξανθη γενικά είχε την κατοχή αλλα ο Αρης με αντεπιθέσεις απείλησε με τον Ιντεγε και τον Γκαμα με τον Φετφατζίδη αρκετά δραστήριο.

Στο δεύτερο μέρος ο Άρης έχασε πολλές ευκαιρίες σε αντεπιθέσεις με τους Ιντεγε, Ντιγκινι και Λαρσον με τον ΑΟΞ να έχει ενα καλο σουτ με το φιναλε του αγώνα.

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Ραμίρεθ): Άμπαντ, Ντίρεσταμ, Καρασαλίδης, Μαλεζάς (46′ Φασίδης), Λισγάρας, Κοβάσεβιτς, Τερκί, Ντε Αμορίμ, Εντουάρντο (77′ Ρενέλα), Φοσέ (64′ Τζουρίτσκοβιτς), Στάρτζεον.

ΑΡΗΣ (Ενινγκ)Έμαν, Σούντγκρεν, Κορχούτ (64′ Μπα), Βέλεζ, Ρόουζ, Σασα, Ματίγια, Φετζατζίδης (67′ Λάρσον), Ντιγκινί, Γκάμα (82′ Σόουζα), Ιντέγιε.