Δεύτερη φορά ο Κουμπαράκης δεν βλέπει πέναλτι εις βάρος του Ολυμπιακού στερώντας από την Ξάνθη τη βαθμολογική πρωτιά

Με την συμπλήρωση του ενός τετάρτου του πρωταθλήματος, αφού φτάσαμε πλέον αισίως στην 7η αγωνιστική, ο Στέφανος Κουμπαράκης της ΕΠΣ Θράκης γίνεται και πάλι αρνητικός πρωταγωνιστής με αποτέλεσμα να αποτελεί εδώ και μερικές ώρες πρώτο θέμα σε πολλές ιστοσελίδες.

Κανείς δεν αμφιβάλει για την αξία του, αλλά δυστυχώς για τον ίδιο και την θρακιώτικη διαιτησία γίνεται δεύτερη φορά πρωταγωνιστής αρνητικός σε πανομοιότυπες φάσεις στο Καραϊσκάκη σε ματς που κρίθηκαν στο γκολ, οι οποίες αμφότερες αφορούσαν πέναλτι που δεν δόθηκαν σε βάρος του Ολυμπιακού.

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος έχασε το πέναλτι υπέρ του Αστέρα ενώ ήταν ο άρχων της αναμέτρησης. Τότε είχε βέβαια το άλοθι ότι δεν του έδειξαν ποτέ την σωστή φάση για την ανατροπή του Μπαράλες στο VAR, ωστόσο κρίθηκε ότι κακώς δεν είδε την φάση στην κανονική εξέλιξή της και πρόσφατα στο σεμινάριο ο ειδικός εκπαιδευτής της FIFA τόνισε ότι αυτή ήταν η φάση που ουσιαστικά αλλοιώνει αυτήν την στιγμή τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος και στερεί από την Ξάνθη την πρωτιά.

Στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ ο Κουμπαράκης επέστρεψε στο Καραϊσκάκη ως διαιτητής VAR. Στον αγωνιστικό χώρο άρχων του αγώνα ήταν ο Παπαδόπουλος, που δεν είδε την ανατροπή του Φιγκεϊρέδο από τον Σεμέδο, στην οποία ζήτησαν πέναλτι οι Κρητικοί. Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι δεν είδε την ανατροπή ούτε ο Κουμπαράκης, που θεωρητικά είχε την δυνατότητα να ελέγξει την φάση από όποια κάμερα, όποια γωνία, όποιο ριπλέι ήθελε και να ενημερώσει τον Παπαδόπουλο. Το σκορ έμελλε να λήξει και σε αυτό το ματς οριακά, με 2-1, γεγονός που σημαίνει ότι αν είχε δοθεί το πέναλτι ενδεχομένως να είχαμε και πάλι απώλεια βαθμών για τον Ολυμπιακό.

«Είναι το πρόσωπο του πρωταθλήματος. Ο MVP. Αυτός που έχει αλλάξει τις ισορροπίες, ο άνθρωπος που έχει αλλοιώσει την ροή της φετινής Super League. Τα έφερε έτσι η… μοίρα, που στις δύο φορές που κλήθηκε να επισκεφτεί το στάδιο «Καραϊσκάκης», ο Κυκλαδίτης ρέφερι του Συνδέσμου Θράκης έκλεψε την παράσταση, έγινε το πρόσωπο της αναμέτρησης. Ίδιο πρόσωπο, ίδιο γήπεδο, ίδια ομάδα που ευνοείται από τις αποφάσεις του, ίδια παράπονα από τους φιλοξενούμενους», σχολιάζει το sdna για τον Στέφανο Κουμπαράκη, την κορυφαία θεωρητικά σφυρίχτρα της θρακιώτικης διαιτησίας.