Επιτυχίες στο Ευρωπαϊκό Ταεκβοντό της Ισπανίας για τρία κορίτσια του Ορέστης Βασίλης Ξάνθης

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο  Α.Σ. Ταεκβοντό «Ορέστης Βασίλης» Ξάνθης επέστρεψε με διακρίσεις από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ταεκβοντό. Μάλιστα, μια αθλήτριά του, η Κωνσταντίνα Πολυχρόνη έχασε στα τρία δευτερόλεπτα το μετάλλιο και κατέκτησε την άκρως τιμητική 5η θέση στην Ευρώπη.

Για το 2019 στην Εθνική Ομάδα της Ελλάδας συμμετείχαν συνολικά τρεις Ξανθιώτισσες από το Σύλλογο «Ορέστης Βασίλης»: η Κωνσταντίνα Πολυχρόνη, η Ιωάννα Συράκου και η Δέσποινα Παπαδοπούλου. Η Εθνική έλαβε μέρος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων/Κορασίδων και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεάνιδων που φιλοξενήθηκε στη Μαρίνα Ντ’Ορ της  Ισπανίας.

Αρχιτέκτονας του αθλητικού οικοδομήματος του Ταεκβοντό στην πόλη της Ξάνθης ο αεικίνητος Ανδρέας Χρηστίδης -άλλοτε πρέσβης του αθλήματος και της Ξάνθης στην Ευρώπη και στο παγκόσμιο στερέωμα,  ως αθλητής. Ο ίδιος δήλωσε: «Το Ταεκβοντό με τον Συλλογό μας μίκρυνε σύνορα και αποστάσεις, ώστε η Ξάνθη να είναι παρούσα παντού στην υδρόγειο, κανοντάς μας υπερήφανους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κωνσταντίνα Πολυχρόνη με την πανευρωπαϊκή επιτυχία της εξασφάλισε  35%  επιπλέον μοριοδότηση για όλα τα  Α.Ε.Ι. της χώρας και απ΄ευθείας εισαγωγή στα Τ.Ε.Φ.Α.Α.