Κυκλοφόρησε η νέα ετήσια έκδοση του «Αρχίζω το Ματς» για την φίλαθλη κοινότητα της Ροδόπης

Κυκλοφόρησε για μία ακόμη χρονιά από τον Παρατηρητή της Θράκης η ετήσια έκδοση του περιοδικού «Αρχίζω το Ματς».

Πρόκειται για το απαραίτητο εγχειρίδιο για κάθε φίλαθλο που θέλει να έχει το πρόγραμμα των αγώνων των ομάδων της Ροδόπης, οι οποίες όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος, καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να αντέξουν στη δυσχερή οικονομική περίοδο που διανύουμε.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εισαγωγή του περιοδικού: «Αν γενικεύσουμε τη φράση του Αλφ Γκάρνετ πως “ο ποδόσφαιρο είναι το μπαλέτο της εργατικής τάξης” στο “ο αθλητισμός είναι το μπαλέτο όλης της κοινωνίας”, τότε θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και το βόλεϊ κρατάνε ψηλά τη σημαία του αθλητισμού στην Ροδόπη, προσπαθώντας να διαφημίσουν την περιοχή μας σε όλο το πανελλήνιο.

ΓΑΣ Κομοτηνή και ΑΕ Κομοτηνής σε μπάσκετ και βόλεϊ αποτελούν δύο ισχυρά brandnames,που φέτος στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής μπάσκετ και Α2 βόλεϊ θα προσπαθήσουν να εκπροσωπήσουν επάξια το όνομα της Κομοτηνής σε όλο το πανελλήνιο. Πλήγμα για την ποδοσφαιρική κοινότητα αποτελεί η απόφαση του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου να μην αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, αφήνοντας τη Ροδόπη χωρίς εκπροσώπηση σε εθνικές κατηγορίες μετά από πάρα πολλά χρόνια.

Αυτό το κενό, όμως, έρχεται να καλύψει η δυναμική επιστροφή του Πανθρακικού στην Α΄ ΕΠΣ Θράκης, καθιστώντας το φετινό πρωτάθλημα το πιο ενδιαφέρον των τελευταίων χρόνων με την ιστορική ομάδα της Κομοτηνής, τη Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου, τη Δόξα Γρατινής και την Ελπίδα Σαπών να αποτελούν «μνηστήρες» του τίτλου και της ανόδου στη Γ΄ Εθνική.

Είναι γεγονός ότι ο αθλητισμός και ειδικά το ποδόσφαιρο στη χώρα μας έχει αλλοιωθεί και αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια, ένεκα διάφορων σκοπιμοτήτων και συμφερόντων που επικρατούν. Το ποδόσφαιρο, και ο αθλητισμός κατ’ επέκταση, ως προέκταση της κοινωνίας, δεν θα μπορούσε να μείνει «ανέπαφο» και ανεπηρέαστο από την όλη κατάσταση που βιώνει η κοινωνία μας με την οικονομική κρίση. Η αγάπη μας, όμως, για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και, κυρίως, ό σεβασμός για όλους αυτούς που τρέχουν ανιδιοτελώς για να ακούγεται το όνομα της Κομοτηνής και των υπόλοιπων περιοχών της Ροδόπης μας ώθησε να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στην έκδοση την οποία κρατάτε».

Για τον λόγο αυτό το φετινό περιοδικό «Αρχίζω το Ματς», το οποίο έχει εκδοθεί σε πλήρη επιμέλεια του έγκριτου αθλητικογράφου Βασίλη Στοάκη, φιλοξενεί αναλυτικές παρουσιάσεις για κάθε ένα από τα «αστέρια» της αθλητικής πραγματικότητας της Ροδόπης σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ – ανδρών και γυναικών. Συγκεκριμένα, στο ποδόσφαιρο παρουσιάζονται οι 10 «μονομάχοι» της Α’ ΕΠΣ Θράκης, καθώς υπάρχουν και ιστορικά αφιερώματα στην πορεία των πρωταθλημάτων και των κυπέλλων της έως και σήμερα. Κατά τον ίδιο τρόπο παρουσιάζονται αναλυτικά τα ρόστερ, τα προπονητικά teams κάθε ομάδας που μετέχει στην Super League, στην Α’ και Β’ ΕΠΣ Θράκης, στην Β’ Εθνική και ΕΚΑΣΑΜΑΘ και σε ό,τι αφορά το βόλεϊ στην Α2 Εθνική Ανδρών και τη Β’ Εθνική Γυναικών.