Γ’ Εθνική: Δύσκολες εντός έδρας αναμετρήσεις για Άβατο, Ζυγό και Άλεξ (16:00, LIVE ThrakiSportS)

Με τις τρεις από τις τέσσερις ομάδες από την Θράκη να αγωνίζονται αφού ο Ορφέας Ξάνθης έχει ρεπό συνεχίζεται με την 4η αγωνιστική το πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Γ’ εθνικής (που πλέον είναι η τέταρτη τη τάξει κατηγορία της χώρας) και από την οποία υποβιβάζονται οι 5 από τις συνολικά 13 ομάδες που μετέχουν στον όμιλο.

Ξεκινάμε από τον αγώνα στο ΔΑΚ Ξάνθης όπου ο με αρκετές απουσίες Άρης Αβάτου, αφού λείπει ο Μίλλερ και ο Σαρηγιαννίδης φιλοξενεί τον Νέστο Χρυσούπολης που προέρχεται από δυο συνεχόμενες εντός έδρας νίκες και ανέβηκε βαθμολογικά. Οι Ξανθιώτες στην τρίτη τους σεζόν στην κατηγορία θέλουν γρήγορη παραμονή και να πετύχουν ότι και πέρυσι όταν επικράτησαν του άηττητου μέχρι τότε Νέστου που γνώρισε στο ΔΑΚ την μοναδική του ήττα στο πρωτάθλημα. Από την άλλη ο Νέστος του πρώην προπονητή του Αβάτου Κυριακου Κετσιεμενίδη που ειναι και το μεγάλο φαβορί σύμφωνα με τις στοιχηματικές, θέλει την νίκη ώστε να πλησιάσει την κορυφή.

Στον Έβρο και στο «Φώτης Κοσμάς» αναμετρώνται δυο πρωτάρηδες και χωρίς νίκη ομάδες η Ένωση Αλεξανδρούπολης του Νίκου Ουσταμπασίδη που θέλει τους πρώτους της βσθμούε αλλά κυρίως το πρωτο τρίποντο στην Γ’ Εθνική απέναντι σε μια επίσης ομάδα την Δόξα Θεολόγου που επίσης δεν έχει νίκη. Οι Εβρίτες που ηττήθηκαν άδικα χωρις να είναι χειρότεροι στα 3 παιχνίδια τους με την βοήθεια του κόσμου τους αρχίζουν να δένουν περισσότερο και ελπίζουν να μειώσουν τα ατομικά λάθη της άμυνας που είναι η χειρότερη στο πρωτάθλημα, απέναντι στην άσφαιρη και χωρίς τέρμα επίθεση των Θασιτών

Τέλος στο γήπεδο Γενισέας αναμετρώνται ο Ηρακλής Ζυγού που ακόμα δεν αγωνίστηκε εκτός Ξάνθης και ο πρωτοπόρος Αετός Ορφανού. Η ομάδα της Ξάνθης του Γιάννη Δημητριάδη μετά την νίκη της επί του Κιλκισιακού έχει καλύτερη ψυχολογία και χωρίς αγχος απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδς της κατηγορίας ελπίζει για την έκπληξη σύμφωνα και με τα προγνωστικά των στοιχηματικών εταιρειών.

Στο Σερραικό ντέρμπι ο πρωτοπόρος Πανσερραικός το μεγάλο φαβορί της κατηγορίας φιλοξενεί το προπέρσινο πρωταθλητή Απόλλωνα Παραλιμνίου, ενω στην Χρυσούπολη ο κεραυνός Πέρνης φιλοξενεί την Δόξα Κάτω Καμήλας. Τέλος στο Κιλκίς ο Κιλκισιακός περιμένει τον Πανδραμαικό.

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου
Ηρακλής Νέου Ζυγού- Αετός Ορφανού
Κεραυνός Πέρνης – Δόξα Κάτω Καμήλας
Κιλκισιακός- Πανδραμαϊκός
Ένωση Αλεξανδρούπολης- Δόξα Θεολόγου
Άρης Αβάτου- Νέστος Χρυσούπολης
Πανσερραϊκός- Απόλλων Παραλιμνίου
ΡΕΠΟ: Ορφέας Ξάνθης