Χρυσός (και) ο Χαράλαμπος Αυτοφορίδης του Δημοκριτείου στην αυλαία του Βαλκανικού της Σόφιας

Το χρυσό μετάλλιο της κατηγορία των 80 κιλών ελευθέρας πάλης παίδων κατέκτησε ο Χαράλαμπος Αυτοφορίδης την Κυριακή, στην τελευταία μέρα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Πάλης που διεξήχθη στην Βουλγαρία.

Η τελευταία εκπροσώπηση του Δημοκρίτειου με την εθνική ομάδα σε αυτό το Βαλκανικό Πρωτάθλημα ήταν ο Αυτοφορίδης και έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση και κατάφερε να ανεβεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και να σηκώσει ψηλά την ελληνική σημαία κερδίζοντας στον τέταρτο και τελευταίο του αγώνα στον τελικό τον τούρκο πρωταθλητή που είχε ως αντίπαλο με τεχνική υπεροχή (10-0).

Αυτό ήταν ένα από τα επτά συνολικά μετάλλια που κατέκτησαν οι Έλληνες αθλητές στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων. Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν επίσης οι  Ανδρέας Βασιλακόπουλος (71κ) και Ελένη  Παπαδοπούλου (73κ) ενώ χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν οι Γιάννης Πέτκος (60κ.), Νίκος Ιωσηφίδης (80κ.), Ευαγγελία Καζαλα (57κ.) και Ιωάννα Δεσκουλιδου (65κ.)

Ο τελικός απολογισμός του Α.Σ. Δημοκρίτειο στους Βαλκανικούς αγώνες ήταν τέσσερα μετάλλια και συνολικά για την Θράκη πέντε μετάλλια, εκ των οποίων δύο χρυσά με τον Αυτοφορίδη και την Νικολέτα Μάρμπα, δυο ασημένια με την Αθηνά Γιαγτζόγλου και τον Αλέξανδρο Μπατζακίδη της Ολυμπιακής Φλόγας Ξάνθης και ένα χάλκινο με την Μαρία Νταμοτσίδου.