Τμήμα πεζοπορίας με υπεύθυνη την Κική Τσακαλδήμη δημιουργεί ο Δρομέας Θράκης

Δυναμική είσοδο όχι μόνο στα αθλητικά δρώμενα αλλά στην καθημερινότητα των πολιτών της περιοχής φιλοδοξεί να κάνει ο «Δρομέας Θράκης».
 
Με επίκεντρο τη νεολαία αλλά και την οικογένεια,  φιλοδοξεί να φέρει τα οφέλη του αθλητισμού στην καθημερινή μας ζωή και στο πλαίσιο αυτό ξεκινά πέρα από τα αγωνιστικά τμήματα και δράσεις πεζοπορίας και αναψυχής, δημιουργώντας πεζοπορικό τμήμα, με υπεύθυνη τμήματος την Κική Τσακαλδήμη.

Για όσους δεν την γνωρίζουν, η Κική Τσακαλδήμη είναι η πρώτη Ελληνίδα που πραγματοποίησε ανάβαση στο Έβερεστ το 2017.

Ο Δρομέας Θράκης προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να δοκιμάσουν κάτι νέο λοιπόν, χαμηλής δυσκολίας, τουλάχιστον για την αρχή, έτσι ώστε να είναι ιδανικό ακόμη και για αρχαρίους.

Η πρώτη πεζοπορική διαδρομή θα πραγματοποιηθεί στην Γκίμπρενα στο Δάσος της Δαδιάς την Κυριακή 27 Οκτωβρίου σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα: 
8:00-Αναχώρηση μπροστά από το στάδιο Φώτης Κοσμάς, με λεωφορείο.
9:00- Άφιξη στη Δαδιά (Οικοτουριστικό Κέντρο).
9:15- Εκκίνηση πεζοπορίας.
11:30- Άφιξη στο σημείοVIEW POINT-Διάλειμμα.
11:45- Επιστροφή.
13:30- Τερματισμός.
13:30-14:30-ΚαφέστοΟικοτουριστικόΚέντρο.
14:30-15:00- Αναχώρηση επιστροφής.
Συνολική διάρκεια πορείας 4 ώρες.

Σκοπός του τμήματος είναι να μυήσει το ευρύ κοινό της περιοχής στο πνεύμα ενός πιο υγιούς τρόπου ζωής που περιλαμβάνει χρόνο στην φύση πεζοπορώντας αλλά και την γνωριμία με τη ζωή στο βουνό, τον τρόπο προστασίας του περιβάλλοντος και την καλύτερη κατανόηση του φυσικού μας κόσμου.

Επίσης στόχος του τμήματος  είναι η γνωριμία των παιδιών και εφήβων με την δραστηριότητα της πεζοπορίας ώστε να εξοικειωθούν από νεαρή ηλικία στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε όντας σε ένα βουνό, βελτιώνοντας τις ικανότητες και δεξιότητές τους ενώ παράλληλά αντιλαμβάνονται καλύτερα τον ίδιο τους τον εαυτό.

Το Τμήμα αυτό αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν τη φύση και το βουνό και λόγω απειρίας  διστάζουν να κάνουν το πρώτο βήμα και να βγούνε μόνοι ή με την οικογένεια τους στην ύπαιθρο. 

Πώς μπορεί κανείς να συμμετάσχει στις πεζοπορίες του συλλόγου Δρομέας Θράκης


1.            Ενημέρωση για την πεζοπορία (ημερομηνία-πρόγραμμα-τόπος κλπ) από την ιστοσελίδα του συλλόγου, fb, insta, τηλέφωνα επικοινωνίας.
2.            Δήλωση συμμετοχής στο γραφείο του συλλόγου στο Στάδιο Φώτης Κοσμάς.
3.            Το κάθε μέλος φέρει την ευθύνη της ατομικής του ακεραιότητας. Για το λόγο αυτό συμπληρώνετε την σχετική Υπεύθυνη Δήλωση που θα σας δοθεί από τον υπεύθυνο του Συλλόγου.
4.            Φροντίστε να δηλώσετε εγκαίρως τη συμμετοχή σας, καθώς θα τηρείτε σειρά  προτεραιότητας στις περιπτώσεις που αιτείται η χρήση λεωφορείου για την μεταφορά της ομάδας στον χώρο εκκίνησης.
5.            Γίνετε μέλος του συλλόγου συμπληρώνοντας την φόρμα που θα προμηθευτείτε από τα γραφεία του συλλόγου που βρίσκονται εντός του σταδίου Φώτης Κοσμάς, στην Αλεξανδρούπολη καταβάλλοντας την ετήσια συνδρομή. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε προτεραιότητα σε όλες τις δράσεις της ομάδας.

Επικοινωνία:
web: www.dromeasthrace.eu
FB: Δρομέας Θράκης
INSTA: dromeasthrace
Τηλ.6974632222-6976976451
 Υπεύθυνη Πεζοπορικού Τμήματος και Αρχηγός Διαδρομής: Κική Τσακαλδήμη