«Κόβει» από την Εθνική Τόρο αλλά και Παπασταθόπουλο, Μανωλά και Σάμαρη ο Φαντ Σιπ

Tην απόφαση να μην ξανακαλέσει στην Εθνική τους Σωκράτη Παπασταθόπουλο, Κώστα Μανωλά, Ανδρέα Σάμαρη, αλλά και τον Βασίλη Τοροσίδη πήρε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Τζον Φαντ Σιπ.

Αυτό αναφέρει το Sport24 Radio, έχοντας προφανώς στα χέρια του την λίστα με τις κλήσεις της Εθνικής για τα προσεχή παιχνίδια με Ιταλία και Βοσνία, αναφορικά με τους παίκτες που αγωνίζονται στο εξωτερικό.

Τα αρνητικά αποτελέσματα του τελευταίου διαστήματος, με αποκορύφωμα την ισοπαλία με το Λίχτενσταϊν, είχε ως συνέπεια να προχωρήσει ο Ολλανδός τεχνικός στη συγκεκριμένη απόφαση, η οποία προκαλεί σοκ, καθώς ο Μανωλάς είναι μόλις 28 ετών, o Σάμαρης 29, ενώ ο Sokratis είναι ο υπαρχηγός της Εθνικής, έχοντας τεράστια εμπειρία από το κορυφαίο επίπεδο.

Όσον αφορά στον 34χρονο Βασίλη Τοροσίδη, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι «είχε αποφασίσει να αποσυρθεί από την Εθνική προκειμένου να δώσει χώρο σε νεότερους και πιο φερέλπιδες ποδοσφαιριστές, αφού βρίσκεται στη δύση της καριέρας του και θέλει να επικεντρωθεί στις υποχρεώσεις του με τον Ολυμπιακό».

Ωστόσο γεγονός είναι ότι ο Τόρο ΠΟΤΕ δεν έχει θέσει τον εαυτό του εκτός Εθνικής Ομάδας και έχει δηλώσει ότι όσο τον καλούν αυτός πάντα θα είναι παρών, καθώς σε αντίθεση με άλλους παίκτες που ανακοίνωναν το τέλος τους από την Εθνική αλλά συνέχιζαν με τις ομάδες τους, ο Τόρο θεωρεί τιμή αλλά και χρέος να βοηθά στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα όποτε του ζητείται.

Πράγματι μετά το Λιστενστάιν έκανε δηλώσεις ότι ίσως έχει έρθει η ώρα να δοθεί χώρος σε νέα παιδιά, αλλά δεν έθεσε ποτέ εαυτόν εκτός Εθνικής όπως παρουσιάζεται. Το μεγάλο σοκ όμως ειναι ότι πλην Τόρο, οι άλλοι τρεις βρίσκονται σε εξαιρετική ηλικία, είναι βασικοί στις (ξένες και μεγάλες σε ειδικό βάρος) ομάδες τους και όπως είναι λογικό, προκαλεί εντύπωση η απόφαση.

Θυμίζουμε πως η Εθνική αγωνίζεται απέναντι στην Ιταλία (12/10, 21:45) και τη Βοσνία (15/10, 21:45) στα μέσα Οκτωβρίου, αλλά δεν έχει πλέον ελπίδες πρόκρισης, καθώς απομένουν άλλα τέσσερα παιχνίδια και βρίσκεται στην 5η θέση του ομίλου, στο -7 από τη 2η Φινλανδία και στο -13 από την 1η Ιταλία.

Ο Τοροσίδης έχει 10 γκολ σε 101 συμμετοχές με την Εθνική, με την οποία έκανε ντεμπούτο στις 24 Μαρτίου του 2007. Ο Παπασταθόπουλος έχει τρία γκολ σε 90 παιχνίδια, έχοντας αγωνιστεί για πρώτη φορά με το εθνόσημο στις 5 Φεβρουαρίου του 2008. Τέλος, ο Σάμαρης έχει 39 συμμετοχές με ένα γκολ, ενώ ο Μανωλάς 42 με επίσης ένα τέρμα.