Super League: Μια 11άδα tips για τον αγώνα Ξάνθη – Αστέρας Τρίπολης (19:00, LIVE ThrakiSportS)

Το πρώτο της εντός έδρας παιχνίδι για την σεζόν δίνει το βράδυ της Κυριακής η Ξάνθη με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης.

Το ThrakiSportS όπως πριν από κάθε επίσημο ματς παρουσιάζει μια 11άδα tips για τον σημαντικό αγώνα.

1. Για πρώτη φορά στα χρονικά η Ξάνθη επιδιώκει να πετύχει τρίτη σερί νίκη σε έναρξη πρωταθλήματος. Δυο νίκες είχε ξαναπετύχει πριν 11 χρόνια, αλλά τότε ήταν σε εντός έδρας ματς με ΠΑΟΚ και τον σημερινό του αντίπαλο Αστέρα Τρίπολης. Φέτος ξεκίνησε με δυο εκτός έδρας νίκες απέναντι σε ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

2. Το γεγονός είχε φέρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας την Ξάνθη και μάλιστα, πρώτη, με τα κριτήρια ισοβαθμιών που ισχύουν, μαζί με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Οι δυο συγκάτοικοί της κέρδισαν το Σάββατο, ο μεν ΠΑΟΚ με 3-2 στο Περιστέρι τον Ατρόμητο με γκολ στις καθυστερήσεις, ο δεν Ολυμπιακός με 5-0 τον Βόλο στο Καραϊσκάκη. Πρέπει να νικήσει για να μείνει συγκάτοικός τους.

3. Σε αντίθεση με την Ξάνθη που έχει δυο νίκες σε δυο ματς, ο Αστέρας Τρίπολης είχε εκ διαμέτρου αντίθετο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα με δυο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια. Η μία μάλιστα από την ΑΕΚ στην Τρίπολη, την ομάδα που αντιμετώπισε στην πρεμιέρα η Ξάνθη, αλλά με γκολ στο 90′. Στην 1η αγωνιστική ο Αστέρας είχε ηττηθεί επίσης δύσκολα με πέναλτι στο Νέο Φάληρο από τον Ολυμπιακό, στον περίφημο αγώνα με το VAR και την υπόδειξη του Κουμπαράκη.

4. Το εντυπωσιακό για την Ξάνθη είναι ότι όσες νίκες έκανε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, τόσες είχε στα 22 τελευταία της περασμένης σεζόν. Μάλιστα στην έδρα της νίκησε μόνο τον ουραγό Απόλλωνα στα έξι τελευταία παιχνίδια του προηγούμενου πρωταθλήματος. Συνεπώς η έδρα δεν ήταν το ατού του ΑΟΞ και μένει να φανεί αν αυτό φέτος έχει διορθωθεί.

5. Ο Αστέρας Τρίπολης έχει αντιμετωπίσει την Ξάνθη ανεξαρτήτως έδρας 24 φορές και την έχει νικήσει μόνο τρεις (έχουμε ακόμα 7 νίκες της Ξάνθης και 14 ισοπαλίες). Όσες έχει κερδίσει τον Ολυμπιακό και όσες τον Παναθηναϊκό! Μάλιστα με την ΑΕΚ έχει επτά νίκες και με τον ΠΑΟΚ 11! Αρα ένα ενδιαφέρον συμπέρασμα από την προϊστορία είναι ότι δύσκολα χάνει από τον Αστέρα η Ξάνθη. Μάλιστα, οι δύο τελευταίες φορές που ο Αστέρας νίκησε την Ξάνθη, ήταν το 2014, στις 8 Μαρτίου στην Ξάνθη 1-0 και στις 21 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους στην Τρίπολη. Πέντε σχεδόν χρόνια από τότε, σε εννέα αγώνες έχουμε επτά ισοπαλίες και δύο νίκες της Ξάνθης.

6. Χαρακτηριστικό γνώρισμα των αγώνων ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Αστέρα Τρίπολης δεν είναι απλά οι ισοπαλίες αλλά οι λευκές ισοπαλίες. 0-0 έληξαν τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια μεταξύ των δυο ομάδων. Το αμέσως προηγούμενο είχε διεξαχθεί στις 9 Μαρτίου του 2019 στα Πηγάδια, σε αναμέτρηση στην οποία η Ξάνθη δεν κέρδισε αν και ο Αστέρας το τελευταίο δεκάλεπτο αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο λόγω δεύτερης κίτρινης του Μπελόκ. Γενικά, με γηπεδούχο την Ξάνθη έχουμε έξι ισοπαλίες 12 δώδεκα ματς και από εκεί και πέρα 4 νίκες της Ξάνθης και δυο του Αστέρα.

7. Ισοπαλία χωρίς τέρματα είχαμε και στο παιχνίδι Ξάνθη – Αστέρας της σεζόν 2017-2018, που είχε διεξαχθεί και τότε Σεπτέμβριο αλλά για την 5η αγωνιστική. Το ενδιαφέρον εκείνης της αναμέτρησης είναι ότι ως διαιτητής είχε οριστεί και τότε, όπως και σήμερα, ο Τσαμούρης από την ΕΠΣ Πειραιά και μάλιστα είχε… «σφάξει» με το βαμβάκι την Ξάνθη, αφού δεν της καταλόγισε ένα πέναλτι, της έκοψε μια επικίνδυνη επίθεση με οφσάιντ και δεν απέβαλε από νωρίς παίκτη του Αστέρα, κάτι που θα άλλαζε τις αριθμητικές υπηρεσίες.

8. Μιας και ο λόγος για διαιτητές, βοηθοί του Αλέξανδρου Τσαμούρη θα είναι ο Μιχαήλ Καρσιώτης της ΕΠΣ Κορινθίας και ο Δημήτρης Φιλος της ΕΠΣ Βοιωτίας ενώ τέταρτος διαιτητής θα ήταν ο Γιώργος Τάσης από την Ήπειρο. Ο Γιώργος Κομίνης της ΕΠΣ Θεσπρωτίας είναι ο διαιτητής VAR και ο Χρήστος Μπαλτάς της ΕΠΣ Αχαΐας βοηθός του, ενώ παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Θεόδωρος Γκαϊδατζής από την Δράμα. Αναλυτικά όλοι οι ορισμοί με ένα κλικ ΕΔΩ.

9. Επιστροφή στην προϊστορία, αφού μια πρόσφατη κακή παράδοση έχει να διαχειριστεί η Ξάνθη. Και τα πέντε τελευταία χρόνια δεν μπορεί να κερδίσει το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της. Για τελευταία φορά το έκανε  το 2013, όταν είχε κερδίσει με 1-0 τον Πανθρακικό. Τα τελευταία 11 χρόνια μόλις δύο φορές το κατάφερε να κερδίσει στο πρώτο της εντός έδρας παιχνίδι! Και ποτέ δεν ξεκίνησε με τρίτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής.

10. Η αναμέτρηση Ξάνθης – Αστέρα Τρίπολης φέρνει απέναντι δυο Ισπανούς προπονητές που το καλοκαίρι ανέλαβαν τους πάγκους των δυο ομάδων, αλλά ο Κίκο Ραμίρεθ της Ξάνθης είναι και 15 χρόνια μεγαλύτερος του Μπόρχα Χιμένεθ του Αστέρα. Ο πρώτος δεν έχει μαζί του Μπαξεβανίδη και Φασίδη, αλλά πήρε 22 άτομα στην αποστολή και θα τα περιορίσει σε 18 λίγο πριν το ματς. Ο δεύτερος συμπεριέλαβε στην αποστολή τον Μουνάφο, πρώην του Πανθρακικού που είχε φύγει τον Ιούνιο αλλά επέστρεψε την περασμένη εβδομάδα. Θυμηθείτε την αποστολή της Ξάνθης με ένα κλικ ΕΔΩ και του Αστέρα με ένα κλικ ΕΔΩ.

11. Με τον αγώνα Ξάνθη – Αστέρας Τρίπολης ανοίγει η αυλαία του κυριακάτικου προγράμματος της 3ης αγωνιστικής. Ξεκινά στις 19:00 και η απευθείας τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα είναι από την ΕΡΤ. Στις 19:15 στο ΟΑΚΑ παίζουν ΑΕΚ – Λαμία, την ίδια ώρα στη Νέα Σμύρνη Πανιώνιος – Λάρισα και 21:30 στο Κλεάνθης Βικελίδης ο Άρης με τον Παναθηναϊκό. Όλα τα άλλα ματς μεταδίδονται από τη Nova. Χθες υπενθυμίζεται ότι είχαμε Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 2-3, ΟΦΗ – Παναιτωλικός 3-1 και Ολυμπιακός – Βόλος 5-0.