Μετακομίζει από την Ξάνθη στην Θεσσαλονίκη ο Βρύζας! Φήμες για επιστροφή στον ΠΑΟΚ…

Ο Ιβάν Σαββίδης δεν έχει αποφασίσει ακόμα για την αποδοχή ή όχι της παραίτησης του Μάριο Μπράνκο, ο οποίος προσφέρθηκε οικοιοθελώς να “πληρώσει το μάρμαρο” του αποκλεισμού από την Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Ο μεγαλομέτοχος ακούει εισηγήσεις από συνεργάτες του, συζητάει, σταθμίζει τα υπέρ και τα κατά και σύντομα θα καταλήξει οριστικά στην απόφαση συνέχισης ή διακοπής της συνεργασίας με τον Πορτογάλο τεχνικό διευθυντή.

Ο Μπράνκο συμπλήρωσε μόλις έναν χρόνο στο πόστο του τεχνικού διευθυντή του ΠΑΟΚ (προσλήφθηκε στη θέση του Λούμπος Μίχελ στις 24 Αυγούστου του 2018). Από τις μεταγραφές του χειμώνα είχε επιτυχία στη έλευση του Σέρζιο Ολιβέιρα που συνετέλεσε αποφασιστικά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και στην απόκτηση του Κάρολ Σφιντέρσκι.

Φέτος το καλοκαίρι κινήθηκε στα περιορισμένα πλαίσια που επέβαλλε το FFP, ιδίως τον Αύγουστο. Πήρε προσωπικά πάνω του το θέμα της επιλογής του νέου προπονητή Αμπέλ Φερέιρα και επειδή επιμελήθηκε του μεταγραφικού σχεδιασμού για λόγους ευθυξίας υπέβαλλε μετά τον αποκλεισμό από την Σλόβαν την παραίτησή του, θέτοντάς την στην διακριτική ευχέρεια του Σαββίδη. Σε κάθε περίπτωση δεν το έκανε ενεργώντας εκ του ασφαλούς, αφού η Γκιμαράες που τον ήθελε το καλοκαίρι, έχει προσλάβει νέο τεχνικό διευθυντή τον πολύπειρο Κάρλος Φρέιτας.

Αν γίνει αποδεκτή από τον μεγαλομέτοχο η παραίτησή του πρέπει άμεσα να ακολουθήσει η διάδοχη κατάσταση, αφού η ομάδα δεν μπορεί να μείνει χωρίς τεχνικό διευθυντή. Στην φημολογία για τους υποψήφιους πιθανούς αντικαταστάτες ενεπλάκη και το όνομα του Ζήση Βρύζα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Live Sport.

«Υπό την έννοια, ότι συνεργάστηκε στο παρελθόν με τον Σαββίδη, ως πρόεδρος της ΠΑΕ και τεχνικός διευθυντής, έχουν αναπτύξει κώδικες επικοινωνίας και είναι γνώστης της “ασπρόμαυρης” πραγματικότητας. Μάλιστα, μάθαμε πως μετακομίζει από την Ξάνθη στην Θεσσαλονίκη, αλλά δεν γνωρίζουμε εάν αυτό σχετίζεται με την επιστροφή του στη Τούμπα», σχολιάζει το δημοσίευμα που μεταδίδει και ο Σάκης Γκίνας στην Σφήνα.

Πάντως, παραμένει θεωρητικά ανοικτή η πόρτα κι ενός ακόμα “πρώην”, του Λούμπος Μίχελ, που αναμφίβολα έφυγε ως πετυχημένος, αφού “έχτισε” την ομάδα των τίτλων από το 2016, ενώ διατηρεί ως εξωτερικός σύμβουλος, επαφές και άριστες σχέσεις με τον μεγαλομέτοχο Ιβάν Σαββίδη.