Επί 35 χρόνια νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης πέρασε στα 54 της φοιτήτρια στην Ιατρική Σχολή του ΔΠΘ!!!

Η Λαμπρινή Μοσχοφίδου , 54 ετών νοσηλεύτρια, μητέρα ενός μεγάλου αγοριού συμμετείχε ως απόφοιτη των ΕΠΑΛ στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και πέρασε στην Ιατρική Σχολή της Αλεξανδρούπολης κάνοντας ένα όνειρο ζωής, πραγματικότητα.

« Όλοι οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν μια κατάσταση στη ζωή τους, όπως έχει προσδιορίσει ο Θεός κι αυτό που συνέβη πιστεύω  ότι ήταν δώρο Θεού. Κάτι που δεν το περίμενα» δηλώνει η κα Μοσχοφίδου και γυρίζοντας το χρόνο πίσω εξηγεί μιλώντας στο Περιφερειακό Πρόγραμμα (ΕΡΤ Κομοτηνής-Καβάλας και Ορεστιάδας) πώς βρέθηκε ξανά στα Θρανία του Εσπερινού Λυκείου, 35 χρόνια μετά.

Η κα Μοσχοφίδου , 54 ετών νοσηλεύτρια, μητέρα ενός μεγάλου αγοριού συμμετείχε ως απόφοιτη των ΕΠΑΛ στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και πέρασε στην Ιατρική Σχολή της Αλεξανδρούπολης.

«Μας είπαν στη δουλειά ότι επειδή δεν είχαμε απολυτήριο Λυκείου θα πηγαίναμε μια βαθμίδα κάτω , δηλαδή Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, οπότε γράφτηκα κι εγώ στο Εσπερινό Λύκειο, έτσι έγινε η αρχή. Από τις 17:30 μέχρι τις 22:00 καθημερινά παρακολουθούσα τα μαθήματα του σχολείου» δηλώνει η κα Μοσχοφίδου και σημειώνει πως ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός, ο θάνατος του αδερφού της, την πλήγωσε τόσο που νόμιζε ότι δεν θα τα καταφέρει. «Ίσως γι αυτό να μου έδωσε ο Θεός αυτό το δώρο της γνώσης, να καθίσω δηλαδή ξανά στα θρανία, για να μπορώ να ξεπεράσω τον πόνο μου» δηλώνει τώρα σημειώνοντας πώς είχαν ήδη περάσει 35 χρόνια από τότε που τελείωσε το Γυμνάσιο. «Πιστεύω στο Θεό, όλα γίνονται για κάποιο λόγο στη ζωή μας.» δηλώνει η γυναίκα που επί 35 χρόνια εργάζεται στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης ως Νοσηλεύτρια. «Μετά τη δουλειά ήμουν στο σχολείο μέχρις 22:00 και με την βοήθεια των δασκάλων τα κατάφερα. Ήταν πολύ καλοί μαζί μου. Στην αρχή οι δυσκολίες ήταν πολλές. Όμως είναι ωραίο για έναν άνθρωπο να θέλει να μαθαίνει, να προχωρά στη ζωή του. Για μένα αυτό ήταν ένα άλλο άνοιγμα ζωής.» δηλώνει η κα Μοσχοφίδου και προτρέπει όλους και όλες να μην πτοούνται από τις δυσκολίες. « Προχωράτε και συνεχίστε τη ζωή σας. Γιατί η ζωή ποτέ δεν τελειώνει μέχρι να πει ο Θεός. Το γεγονός ότι συνεχίζω την εκπαίδευσή μου, τη μάθηση μου, μου δίνει ιδιαίτερη χαρά. Ποτέ δεν τελειώνει η ζωή αν δεν το πει ο Θεός.» λέει ξανά και συνεχίζει με το ίδιο κέφι να εργάζεται. « Ό,τι πει ο Θεός. Ένα δένδρο πρέπει να το καλλιεργείς για να δίνει καρπούς, έτσι και το μυαλό του ανθρώπου.» δηλώνει και καταλήγει λέγοντας « Να έχουν πάντα πίστη στο Θεό, ο Θεός ποτέ δεν εγκαταλείπει κανέναν. Είναι πάντα κοντά μας, δίπλα μας. Εκείνος κανονίζει τα πάντα.»

Παίρνοντας το καλύτερο παράδειγμα από τη μητέρα του ο γιος της θα σπουδάσει μάγειρας Chef. «Θέλησε να κυνηγήσει το όνειρό του. Του είπα να το κάνει. Τα όνειρα μας πρέπει να τα πραγματοποιούμε. Πρέπει να προσπαθούμε να γίνουν πραγματικότητα. Να λέμε ότι εμείς κάναμε την προσπάθεια μας». Φώτο: Η κα Λαμπρινή Μοσχοφίδου, ρεπορτάζ-κείμενο: Μαρία Νικολάου.

Πηγή: https://www.ert.gr/