Μουντομπάσκετ 2019: Η πρεμιέρα της Εθνικής στην Κίνα και οι εκτιμήσεις του Νεοκλή Λεμονίδη

Η Εθνική Ελλάδας έκανε πάρτι κόντρα στο Μαυροβούνιο, διαλύοντας το με 85-60 στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2019 που ξεκίνησε στην Κίνα και παίρνοντας έτσι στο… ρελαντί η “γαλανόλευκη” το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα.

Το ThrakiSportS ζήτησε την εκτίμηση του προπονητή της κορυφαίας θρακιώτικης ομάδας μπάσκετ, του ΓΑΣ Κομοτηνή, ο οποίος πλέον είναι και διδάσκων καλαθοσφαίρισης στο ΤΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, αναφορικά με αυτήν την πρεμιέρα. Ο ίδιος είναι μεν αισιόδοξος αλλά δεν πανηγυρίζει προκαταβολικά.

«Νομίζω ότι σε αυτό το παιχνίδι ξεχώρισε η καλή μας άμυνα και κυρίως η θέληση που υπάρχει από τους παίκτες μας ως προς τα αμυντικά τους καθήκοντα. Αυτό θα είναι και οφείλει άλλωστε να είναι το δυνατό μας χαρτί. Μου προκάλεσε αίσθηση πάντως ότι ήμασταν ουσιαστικά χωρις γκαρντ στο ξεκίνημα. Όταν στην συνέχεια έβαλαν οι παίκτες μας χαμηλά την μπάλα και με τους αιφνιδιασμούς, παίζοντας δυνατά με Σλούκα και Καλάθη, φάνηκε καθαρά η ποιότητα της ομάδας και η διαφορά δυναμικότητας από το Μαυροβούνιο», σχολιάζει στο ThrakiSportS ο κόουτς του ΓΑΣ Κομοτηνή.

Διευκρινίζει ωστόσο: «Σίγουρα, ήταν αδύναμος και ο αντίπαλος αλλά τον κάναμε και εμείς να μοιάζει αδύναμος. Ο Αντετοκούνμπο είναι ατραξιόν αλλά δεν χρειάστηκε πολύ να παίξει. Για εμένα εξαιρετικά ενθαρρυντική ήταν η ευστοχία Πρίντεζη και Μπουρούση από μακριά, κάτι που θα ανοίξει διαδρόμους και θα κάνει πιο εύκολη την δουλειά του Αντετοκούνμπο. Πάντως, στα πρώτα ματς ήταν γενικά μεγάλα τα σκορ, αφού κατά βάση παίζαν ισχυροί με αδύναμους. Είναι νωρίς για να βγουν συμπεράσματα αλλά προσωπικά πιστεύω ότι είμαστε μέσα στα φαβορί για μετάλλιο, μαζί με Γαλλία, Σερβία και φυσικά την Αμερική. Αλλά υπάρχει πολύς δρόμος και χρειάζεται προσοχή, ενώ τα πάντα φυσικά θα εξαρτηθούν στα χιαστί παιχνίδια».