Ευρωβόλεϊ 2019: Νίκησε Γαλλία η Ελλάδα! Το σχόλιο του Γιάννη Ανδρεάδη για τη συμμετοχή της Εθνικής

Μια Εθνική Γυναικών όνειρο νίκησε την Γαλλία με 3-0 (25-12, 25-21, 25-21) για την 2η αγωνιστική του ομίλου της και χάρισε πολλά χαμόγελα στο ελληνικό βόλεϊ, που συμμετέχει σε τελική φάση Πανευρωπαϊκού μετά από 18 χρόνια.

Το ThrakiSportS συνομίλησε με τον προπονητή της Νίκης Αλεξανδρούπολης και πρώην ομοσπονδιακό των εθνικών ομάδων κορασίδων και νεανίδων, Γιάννη Ανδρεάδη, δίνοντας μας τις προβλέψεις του για την Εθνική Γυναικών αλλά και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

«Μετα απο 18 χρόνια βρισκόμαστε σε ένα μεγάλο τουρνουά όπως είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που από μόνο αποτελεί μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό βόλει σε μια περίοδο στην οποία είχε βαλτώσει», σχολιάζει ο Γιάννης Ανδρεάδης

Για τον όμιλο της Εθνικής αναφέρει: «Πέσαμε σε έναν δύσκολο όμιλο, με ομάδες όπως η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Σερβία αλλά και δυνάμεις όπως η Βουλγαρία, η Γαλλία και οι οικοδεσπότες Τούρκοι. Η παρουσία σε ένα τέτοιο όμιλο σαφώς και θα γεμίσει εμπειρίες την Εθνική Γυναικών, που σίγουρα άπειρη δεν είναι και εφόσον έρθει και κάποιο θετικό αποτέλεσμα με πρόκριση στους 16 θα είναι πολύ μεγάλο επίτευγμα για το ελληνικό βόλει. Φυσικά, στο γυναικείο βόλει όλα μπορούν να συμβούν όπως φάνηκε και στην ήττα της καλύτερης ποιοτικά Βουλγαρίας από την Γαλλία με 3-2 σετ, την οποία Γαλλία νικήσαμε εμείς».

Τέλος, για τα φαβορί του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ο Γιάννης Ανδρεάδης σχολιάζει: «Οι κλασσικές δυνάμεις Ιταλία, Σερβία και Ρωσία είναι σίγουρα τα μεγάλα φαβορί αλλά κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τους δυναμικούς και οικοδεσπότες Τούρκους αλλά και την Πολωνία και το Αζερμπαϊτζάν που μπορούν να κάνουν την έκπληξη, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει αρκετά και μεγάλα βήματα μπροστά στο γυναικείο βόλει».