Στο προπονητικό επιτελείο της Εθνικής Νορβηγίας πρώην αθλητής της ΑΕ Κομοτηνής με πτυχίο από το ΔΠΘ

Η απεριόριστη αγάπη που τρέφει για το μπάσκετ, το πάθος με το οποίο αντιμετωπίζει κάθε πρόκληση, εντός και εκτός παρκέ, αλλά και τα πολύτιμα εφόδια που αποκόμισε στη διάρκεια των 7 ετών που έζησε και δραστηριοποιήθηκε στην Κομοτηνή, συνθέτουν τα θεμέλια της επιτυχίας που τώρα γεύεται ως προπονητής στη μακρινή Νορβηγία.

Ο λόγος για τον 34χρονο Βασίλη Τσερνισώφ, απόφοιτο του Τμήματος ΤΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και πρώην παίχτη και προπονητή των ακαδημιών και των εφήβων της ΑΕ Κομοτηνής.

Ο «Τσέρνι» όντας βοηθός προπονητής στην ομάδα Κ16 της Νορβηγίας βρέθηκε στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας που πραγματοποιήθηκε στην Ποντγκόριτσα, με την ομάδα του να τερματίζει συνολικά στην 23η θέση. Κακά τα ψέματα άλλωστε η Νορβηγία δεν είναι και «μπασκετομάνα».

Σαν φοιτητής, αμέσως μετά την άφιξή του στην Κομοτηνή, εντάχθηκε στο δυναμικό της ΑΕΚ και αγωνίστηκε με την κίτρινη φανέλα, τόσο στην Α’ ΕΚΑΣΑΜΑΘ, όσο και στη Γ’ Εθνική. Από το 2007 ανέλαβε και προπονητής στις ακαδημίες της ομάδας, ενώ την επόμενη σαιζόν παρείχε τις υπηρεσίες του και ως βοηθός προπονητή στην ανδρική και ως προπονητής στην ομάδα εφήβων. Όταν πια ολοκλήρωσε τις σπουδές του, επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κατερίνη, όπου αγωνίστηκε στην Α΄ ΕΚΑΣΚΕΜ με τον ΓΑΣ Κορινού και τον ΓΑΣ ΒΑΦΥΡΑ και ταυτόχρονα ανάλαβε να «κοουτσάρει» τους αθλητές των ακαδημιών τους.

Το μεγάλο βήμα – ή ορθότερα άλμα, αφού προορισμός ήταν η σκανδιναβική χερσόνησος – αποφάσισε να το κάνει το 2016. Μετακομίζοντας στο Tønsberg της Νορβηγίας, υπέγραψε επίσημο συμβόλαιο με τους TNT Towers και ανέλαβε να μυήσει στα μυστικά του μπάσκετ τους αθλητές των ακαδημιών της ομάδας.

Στη συνέχεια ήρθε η πρόταση από την Ομοσπονδία της Νορβηγίας και πλέον συνεχίζει να ονειρεύεται με σκληρή δουλειά και πολλή αγάπη, έχοντας πλέον και τον τίτλο του ομοσπονδιακού προπονητή της στην σκανδιναβική χώρα – δείγμα αναγνώρισης των γνώσεων, του ταλέντου, της προσωπικότητας αλλά και του πτυχίου του. Τον δρόμο για τις επιτυχίες άλλωστε τον ξέρει καλά!