31 Αυγούστου με 7 Σεπτεμβρίου φέτος οι γιορτές Παλιάς Πόλης στην Ξάνθη

Ανεπηρέαστο από τα αποτελέσματα των εκλογών το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, προετοιμάζεται για τις Γιορτές Παλιάς Ξάνθης, που θα λάβουν χώρα από τις 31/8 έως τις 7/9, παρά το γεγονός ότι από 1/9/2019 την σκυτάλη του δήμου παίρνει η νέα διοίκηση, που πήρε την «εντολή» από τον Ξανθιώτικο λαό στις εκλογές της 2ας Ιουνίου 2019.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνει στην «Θ» ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης κ. Πασχάλης Λύρατζης, μιλώντας για την διοργάνωση των Γιορτών Παλιάς Πόλης για την οποία έχουν ξεκινήσει ήδη οι «πυρετώδεις» προετοιμασίες.

Ειδικότερα ο κ. Λύρατζης επισήμανε ότι «Είμαστε στο στάδιο της προετοιμασίας. Οι συνεργάτες μου δουλεύουν πυρετωδώς, ανεξαρτήτως των εκλογών. Ήδη δούλευαν από νωρίτερα, για αυτό και το Κέντρο Πολιτισμού έμεινε ανεπηρέαστο από τις εκλογικές διαδικασίες και συνεχίζει να μένει ανεπηρέαστο. Όπως φαίνεται θα έχουμε έξι συναυλίες, ενώ δεν θα λείπουν φυσικά και τα παραδοσιακά χορευτικά που θα γίνουν ούτως ή άλλως στις 2 Σεπτεμβρίου. Οι Γιορτές Παλιάς Πόλης ξεκινούν στις 31/8 (έναρξη) και τελειώνουν στις 7/9. Τα καλλιτεχνικά σχήματα δεν έχουν «κλειδώσει» ακόμη. Είναι πολύ πιο δύσκολο το καλοκαίρι να γίνουν συναυλίες καθώς οι περισσότεροι καλλιτέχνες κάνουν θερινές περιοδείες. Άλλοι βρίσκονται μακριά, άλλοι πιο κοντά, μπορεί να «κλείσεις» κάποιον αλλά τελικά να πει ότι δεν βολεύει κλπ. Εν τω μεταξύ προσπαθούμε να αποφύγουμε τα «ατυχήματα» και να μην έχουμε τους ίδιους καλλιτέχνες σε όμορους νομούς και σε κοντινές ημερομηνίες».

«Έχουμε ακόμη έναν μηνα μπροστά μας για να κανονίσουμε όλες τις λεπτομέρειες» συνέχισε ο ίδιος, ενώ αναφορικά με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και την συνεργασία του Κέντρου Πολιτισμού μαζί τους, υπογράμμισε ότι «όλα πηγαίνουν καλά. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Γενικά τα τελευταία χρόνια δεν είχαμε κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα. Φέτος προστέθηκε ακόμη ένας σύλλογος που μας προτείνει κάποιο χώρο και σε γενικές γραμμές δεν φαίνεται να έχουμε κάποιο πρόβλημα με τις διαδικασίες προκειμένου να τους παραχωρηθεί. Σε γενικές γραμμές υπάρχει καλή συνεργασία και συνεννόηση με τους συλλόγους, δεν έχουμε εντάσεις και τα πράγματα μπορώ να πω ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα τα τελευταία δύο χρόνια από οποιαδήποτε άλλη χρονιά».

«Ανεξαρτήτως του αν είχα φυσική παρουσία λόγω των εκλογών, οι άνθρωποι του Κέντρου Πολιτισμού λειτουργούσαν σαν να είμαι εκεί. Εξάλλου ποτέ δεν υπήρξε κανένα απολύτως πρόβλημα με τους αξιόπιστους συνεργάτες του Κέντρου Πολιτισμού. Είναι άνθρωποι που γνωρίζουν το αντικείμενο και δεν θεωρώ ότι θα υπάρξει κανένα πρόβλημα» τόνισε επίσης ο κ. Λύρατζης, προβλέποντας μάλιστα ότι «έχω την αίσθηση ότι φέτος θα έχει περισσότερο κόσμο που θα επισκεφθεί τις Γιορτές Παλιάς Πόλης, από οποιαδήποτε άλλη χρονιά».

Πηγή: https://www.thraki.com.gr