Χάλασε με ΑΕΚ και αμέσως «έκλεισε» στην Ξάνθη το 16χρονο «αστέρι του Έβρου» Τάσος Μαυροκέφαλος

Ο Τάσος Μαυροκέφαλος, γεννημένος το 2003, αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο όνομα του Εβρίτικου ποδοσφαίρου στις μικρές ηλικίες αυτήν την περίοδο.

Προερχόμενος από τις ακαδημίες της Νίκης Απαλού του Παναγιώτη Λογαρά, που έχουν αναδείξει κορυφαίους ποδοσφαιριστές όπως ο Μανώλης Σιώπης, έκανε σπουδαίες εμφανίσεις με την Μεικτή Έβρου και έφτασε φέτος και στο κατώφλι της Εθνικής Παίδων.

Παράλληλα, στις αρχές του καλοκαιριού με εισήγηση του Χρήστου Μαλαδένη και του Στάθη Ταυλαρίδη, κατέβηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε προετοιμασία με την ΑΕΚ όπου προοριζόταν να στελεχώσει την ομάδα Κ17 του δικεφάλου του νότου.

Ωστόσο η μεταγραφή χαλασε με τα παρασκήνια να λένε ότι παρά το ενδιαφέρον της Ένωσης για τον παίκτη, δεν υπήρξε συμφωνία με τον πρόεδρο της Νίκης Απαλού Παναγιώτη Λογαρά, ο οποίος ωστόσο γνώριζε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλους συλλόγους.

Έτσι λοιπόν, μετά το ναυάγιο με την ΑΕΚ, αμέσως άδραξε η ευκαιρία η ΠΑΕ Ξάνθη να τον κάνει δικό της. Ο Περικλής Καλογιάννης και ο Θεόδωρος Σαββίδης έτσι κι αλλιώς τον είχαν τσεκάρει από μήνες στο μπλοκάκι τους και ο Αρης Πιαλόγλου έσπευσε να βάλει την υπογραφή στα συμβόλαια, για να φέρει το «αστέρι του Έβρου» στην Ξάνθη.