Στεναχωρημένος από τον αποκλεισμό αλλά γεμάτος εμπειρίες και περηφάνεια επιστρέφει Ξάνθη ο Ευσταθιάδης

Στενοχωρημένος, αλλά και γεμάτος από τις νέες εμπειρίες είναι έτοιμος να επιστρέψει στην Ξάνθη ο φόργουορντ του Αρίωνα Ξάνθης Γιάννης Ευσταθιάδης μετά την ήττα από την Τουρκία, με την οποία ολοκλήρωσε την αποστολή της η Εθνική Παίδων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16 και δυστυχώς αποκλείστηκε και από το Παγκόσμιο U17 του 2020.

«Είμαι στενοχωρημένος, όπως και όλοι, γιατί θέλαμε αυτή τη νίκη. Δεν μας βγήκε όπως θέλαμε και μια νίκη που χρειαζόμασταν για να φτάσουμε στο παγκόσμιο του 2020 δεν καταφέραμε να την πάρουμε. Είμαστε όλοι στενοχωρημένοι».

Μέσα στην… πίκρα για την ήττα, ο Ευσταθιάδης βλέπει και τα θετικά της υπόθεσης: «Πήραμε πολλές εμπειρίες που θα μας βοηθήσουν ως παίκτες να γίνουμε καλύτεροι. Να φτάσουμε σε ένα ανώτερο επίπεδο. Όσα ζήσαμε εδώ απλά μας ωθούν να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο, γιατί είδαμε το επίπεδο που υπάρχει και σε ατομικό κα σε ομαδικό επίπεδο. Θέλουμε να είμαστε ακόμη πιο έτοιμοι για του χρόνου, να είμαστε όλοι καλά και να παίξουμε και πάλι σε μια μεγάλη τέτοια διοργάνωση».

Για τον ίδιο το συναίσθημα του να αγωνίζεται με την Εθνική Ομάδα, είναι ξεχωριστό και το βίωσε για πρώτη φορά, όπως και σχεδόν όλοι οι συμπαίκτες του: «Είναι ωραίο να βρίσκεσαι εδώ, να αγωνίζεσαι με την Εθνική Ομάδα. Είναι ωραίο συναίσθημα να παίζεις για την πατρίδα σου. Οπότε δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος που δεν θέλει να ξαναζήσει αυτή την εμπειρία».