Europa League: Με Ντιγκινί, βουρκωμένο Παντελίδη αλλά και… μοιραίο Γιουνές λύγισε στην παράταση ο Άρης

Ο Αρης βρέθηκε κοντά στο να πετύχει μια επική ανατροπή, ήταν σαφώς ανώτερος από τη νορβηγική Μόλντε, κατάφερε λίγο πριν την συμπλήρωση των 90′ να ισοφαρίσει με τον Ντιγκινί το σκορ του πρώτου αγώνα αλλά τελικά αποκλείστηκε εντελώς άδικα από τη συνέχεια του Europa League.

Λίγοι ίσως περίμεναν αυτήν την εμφάνιση των παικτών του Σάββα Παντελίδη. Μπορεί ο πρώην προπονητής του Πανθρακικού να είχε δηλώσειότι πίστευε στην ανατροπή του 3-0 και την πρόκριση και ότι είναι ο σπουδαιότερος αγώνας της καριέρας του, αλλά η αλήθεια είναι ότι λίγοι τον πίστευαν. Σημασία έχει ότι το πίστεψαν οι παίκτες του.

Ο ίδιος ο Παντελίδης τα… άλλαξε όλα, ο Σάββας Παντελίδης. Επέλεξε σύστημα 4-2-3-1, εδωσε φανέλα βασικών στους Δεληζήση, Φετφατζίδη, άφησε εκτός τον Μπάσα και με τον Ντιγκινί σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ιντέγε έκανε πιο ευέλικτη την ομάδα του και δικαιώθηκε απόλυτα για τις επιλογές του, ενώ ο φακός τον έπιασε να βουρκώνει μετά το 3-0.

Το γεμάτο «Κλεάνθης Βικελίδης» ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, έδωσε το… σύνθημα, με την γκολάρα του Ματίγια στο 25′ και την προβολή του Δεληζήση στο 37′ να κολλάνε τη Μόλντε στα… σκοινιά. Ωστόσο η φάση της κανονικής διάρκειας του αγώνα ήρθε στο 86′ οταν ο πρωην Πανθρακας Ντιγκινί έκανε το 3-0.

Με αυτό το σκορ ο Αρης ισοφάρισε την ηττα του στο πρωτο ματς και το παιχνίδι πήγε στην παράταση αν και οι Θεσσαλονικείς είχαν άπειρες ευκαιρίες να καθαρίσουν την πρόκριση. Λίγο πριν το τέλος μάλιστα ο κακός 30χρονος Ιρλανδός διαιτητής Ρόμπερτ Χάρβεϊ, δεν απέβαλε τον Τζέιμς που έδωσε αγκωνιά στον Σούντγκρεν.

Ετσι ήρθε η μοιραία φάση του 105′ με τον Μπολί να βγαίνει σε αντεπίθεση, να κρεμά τον τερματοφύλακα του Άρη που έκανε κακή έξοδο και να στέλνει τους Νορβηγούς στην επόμενη φάση.

Στο 78′ μπήκε ο Γιουνές στην θέση του Φετφταζίδη αλλά στάθηκε μοιραίος για την ομάδα του Αρη, καθώς λιγο μετά το 3-1 ο πρώην σκορερ της Ξάνθης είχε την ευκαιρία να κάνει το ματς ροντέο βγαίνοντας απέναντι στον τερματοφύλακα της Μόλντε Κράνινξ, αλλά το σουτ του Τυνήσιου έφυγε ελάχιστα άουτ.

Ο Αρης που είχε και δοκάρι είχε και άλλες ευκαιρίες για γκολ τόσο στην κανονική διάρκεια του αγώνα όσο και στην παράταση. Δεν τις αξιοποίησε και κάπως έτσι ήρθε ο άδοξος αποκλεισμός από μια σαφώς χειρότερη στα δυο ματς ομάδα.