Europa League: Με Μάνταλο και… τρύπια άμυνα η ΑΕΚ πέρασε και περιμένει Τραμζοσπόρ και Ξάνθη

Όπως και στο πρώτο παιχνίδι της περασμένης εβδομάδας στην Ρουμανία, ο Κομοτηναίος αρχηγός της ΑΕΚ Πέτρος Μάνταλος πέτυχε γκολ. Ωστόσο δεν υπήρξε κανείς άλλος που να σκοράρει για την Ένωση, αντίθετα δέχθηκε και ένα τέρμα και προβλημάτισε με την εμφάνισή της.

Το τελικό 1-1 φέρνει βέβαια την ΑΕΚ στην επόμενη φάση του Europa League χάρη στο 0-2 του πρώτου αγώνα, ωστόσο προβληματίζει έντονα τους οπαδούς του δικεφάλου ενόψει των διπλών αγώνων των πλέι οφ με την τουρκική Τραμζοσπόρ αλλά και ενδιαμέσως την πρεμιέρα του πρωταθλήματος με την Ξάνθη.

Ο Μάνταλος ήταν ο κορυφαίος της ΑΕΚ και όλη η εμφάνιση του στο παιχνίδι μπορεί να συνοψισθεί στο υπέροχο γκολ που πέτυχε στο 26′. Ο αρχηγός της ΑΕΚ έκανε μια ατομική ενέργεια χάρμα οφθαλμών και με διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ «υπογράφοντας» τη φάση του αγώνα, καθώς αυτή έκρινε άλλωστε και την πρόκριση δεδομένου ότι το γκολ του Ιβανοφ στο 66′ με κεφαλιά δεν άλλαξε σε καμία περίπτωση την υπόθεση του ποιος θα περάσει στην επόμενη φάση.

O Θρακιώτης ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η ελληνική ομάδα σε αυτή την εξαιρετικά προβληματική εμφάνιση της ομάδας του Καρντόσο. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου με διαφορά, έβαλε το γκολ της ΑΕΚ και έκανε άνω-κάτω την άμυνα των φιλοξενούμενων. Αλλά και στην επανάληψη που η Ένωση ήταν εξαφανισμένη, ήταν ο μοναδικός που όποτε έπιανε τη μπάλα αποτελούσε εγγύηση και ήταν μάλλον όαση για την ΑΕΚ.

Πλέον η ΑΕΚ περιμένει την τουρκική Τραμζοσπόρ που απέκλεισε την Σπάρτα Πραγας κερδίζοντας την με 2-1 (2-2 το πρώτο ματς). Το πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ την άλλη Πέμπτη 22/8, ο επαναληπτικός μια εβδομάδα αργότερα στην Τραπεζούντα της Τουρκιας. Ενδιαμέσως η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει και την Ξάνθη για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League.